Finance o lažeh ruskega tirana

(vir: arhiv)

Uroš Božin v komentarju Čas je za embargo v današnjih Financah piše, da Vladimirja Putina ogrožajo države, ki prisegajo na mehko diplomacijo. Putin se ne boji Nata, temveč zahodnih vrednot, ki so vladavina prava, svoboda govora, demokracija.

Zato že leta govori eno, dela pa drugo, torej laže. Že več tednov zagotavlja, da Ukrajine ne bodo napadli, pa so jo.

“Njegovih napovedi in obljub svet ne sme jemati resno. Izključiti tudi ni mogoče, da si nekega dne ne bo zaželel Elizejskih poljan, Finske, Gibraltarja ali morda Bleda. Treba je spremeniti pristop in se nehati slepiti s simboličnimi sankcijami, ko zamrznejo finančna sredstva dvema ali trem milijarderjem. Nihče se še ni dotaknil najnujnejših sankcij. To je prepoved uvoza ruskega plina in nafte. Dokler ga ne prepovemo, se nismo dovolj odločno uprli Putinovem kolonializmu. Evropska unija mora skupaj z ZDA, Kanado, Avstralijo, Japonsko in drugimi zaveznicami uvesti popoln trgovinski embargo. Prepovedati izvoz in uvoz blaga, vključno z naftnimi proizvodi, strateškimi proizvodi, programsko opremo in storitvami. (…)

Rusija je po velikosti BDP primerljiva z Brazilijo. Njena edina moč so naravna bogastva in vojska. Če nehamo kupovati od njih, Putinu vzamemo moč. Čas je za embargo. Ali čakamo, da bo napadel še koga?” (Vir: Finance)

Dodajmo. Kdo je Putin?

“Putin ni demokratično izvoljeni predsednik, temveč tiran, ki s sovjetskimi metodami vzdržuje strahovlado v Rusiji. Ni levičar, ne desničar, temveč obskurni, morbidni lik iz časov, ki morajo čim prej postati preteklost.” (vir: Twitter)

M. D.