Farmacevtka: Večkrat ji je povedal, da njegove usluge vrne na način, ki si jih on želi, torej s seksom

Zoran Janković (vir: Zajem zaslona)

Portal Siol.net je objavil doslej javnosti prikriti uradni zaznamek o tem, kaj je župan Ljubljane in predsednik Pozitivne Slovenije Zoran Janković v zameno za zaposlitev K. R. pričakoval in v svoji pisarni tudi dobil, pozneje pa se je zglasil tudi še pri njej doma, “kjer sta pač imela spolne odnose”.

Posnetki za Jankovića nerodnih pogovorov so bili že prej uničeni, ker so tožilci “pozabili” pravočasno sprožiti kazenski postopek, uradni zaznamek pa je ostal.

Politične stranke, denimo, Gibanje Svoboda Roberta Goloba in SD Tanje Fajon, ki se zadnje dni v kampanji slikajo z Jankovićevem, so s portala Siol.net zaprosili za pojasnilo, kaj menijo o vsebini “zaznamka” in ali podpirajo takšno ravnanje nosilcev oblasti. Odgovorov do objave tega članka niso prejeli.

Vsebina uradnega zaznamka

Posebej zanimiv je “dodatni uradni zaznamek”, ki je nastal decembra 2015 po pogovoru kriminalistov s K. R.. Kriminalista sta preiskovala sum, da je Zoran Janković sprejemal “koristi za nezakonito posredovanje”. Temelj za preiskavo so bile ugotovitve iz tajno posnetih Jankovićevih pogovorov z mlado farmacevtko, ta je bila na obisku pri županu, da bi dobila zaposlitev za nedoločen čas v lekarni, ki je v lasti občine. Župan je, kot so ugotavljali preiskovalci, posredoval pri direktorju Marjanu Sedeju, da je ta s pomočnico za kadrovsko področje Spomenko Sluganović uredil, da je K. R. dobila zaposlitev. Ona pa je Jankoviću zagotovila, da je tudi on imel kaj od tega. Najmanj dvakrat. Menda to ni bil edini tak primer. Posnetki pogovorov o tem in še številnih drugih nenavadnih poslih župana Ljubljane so bili pozneje uničeni zaradi “napake” pravosodja, ko je tožilstvo zamudilo skrajne roke za začetek postopka proti Jankoviću.

Dodatni uradni zaznamek iz pogovorov kriminalistov pa je ostal. Takšen je:

Vir:  siol.net

M. D.