Fajonovo bo pobralo od skrbi: “Janša obiskal Izrael, kaj, če nam pride na sled?”

Predsednik slovenske vlade Janez Janša z delegacijo na obisku v Izraelu. Fajonova zavita v žalost. (vir: Vlada RS, Twitter)

Predsedujoča stranki Socialni demokrati Tanja Fajon je spet v velikih skrbeh. Tokrat jo skrbi obisk predsednika vlade Janeza Janše v Izraelu.

Janšev obisk v Izraelu je za Fajonovo “sporen in pristranski. Brez srečanja s predstavniki Palestincev nakazuje odmik od aktivnosti prejšnjih vlad za priznanje Palestine.” In spet: “Gre za nevaren zasuk od slovenske zunanje politike.”

Da bo nekoliko prikrila, je po stari navadi levičarjev zraven zapisa pritaknila – kakopak, še orožje.

Fajonovo je na realna tla postavil Žan Mahnič, državni sekretar v Kabinetu predsednika Vlade RS. Zapisal je:

“Je v ozadju strah Tanje Fajon, da bo pogovor nanesel tudi na financiranje iranskega terorističnega programa preko pranja denarja v aferi #IranNLB in vlogi stranke SD pri tem?”

(IrangateNLB je afera, v kateri je bilo v letih od decembra 2008 do decembra 2010 (v času vlade pod vodstvom SD) prek Nove Ljubljanske banke opranih okoli 1000 milijonov evrov sumljivega iranskega denarja terorističnega izvora, provizije so bile od 30 do 40 %)

Predsednik vlade Janez Janša se je včeraj v okviru uradnega obiska v Izraelu srečal s predstavniki podjetij na področju kibernetske varnosti in drugih uspešnih podjetij.

M. D.