Fajonova z vsemi topovi tudi nad dansko kolegico iz družine socialdemokratov

Tanja Fajon (vir: družbena omrežja)

Migranti na Danskem bodo odslej delali, da bi dobili finančno podporo. Za socialne transferje bodo priseljenci morali opraviti najmanj 37 ur javnih del na teden.

Tako je odločila danska socialdemokratska vlada pod vodstvom Mette Frederiksen.

Frederiksenova je ob tem sporočila, da “želijo uvesti novo delovno logiko, kjer so ljudje dolžni prispevati in biti koristni, če pa ne najdejo redne zaposlitve, morajo delati za svoj dodatek.

“Preveč let smo delali medvedjo uslugo mnogim ljudem, saj od njih ničesar nismo zahtevali,” je še dejala danska premierka Mette Freceriksen.

Fajonova v Evropskem parlamentu tudi nad dansko sestrsko stranko

Na Danskem vlado vodi socialdemokratska stranka, sestrska stranka slovenske SD. Ker je stališče danske vladne stranke povsem drugačno od slovenske SD, ki jo vodi Tanja Fajon, je Marko Pavlišič (nekdanji poslanec in Črnomaljec) včeraj na Twitterju vprašal Fajonovo, ali podpira danske ukrepe in prenos tega tudi v Slovenijo.

Fajonova mu je odgovorila: “Pristop danske socialdemokratske vlade mi ni blizu in me skrbi. Sem že opozorila na to v internih razpravah in tudi podprla napore Evropske komisije v Sloveniji, ki preučuje, ali so danski ukrepi v skladu z evropsko zakonodajo, in pisno vprašanje kolegov Evropskega parlamenta na to temo.”

Na Twitterju se je usul plaz kritik, tudi kakšno dodatno vprašanje, Fajonova na to ni več odgovarjala.

Je pa vnovič dokazala in potrdila, da pri migrantih zagovarja zgolj pravice, ne pa tudi obveznosti, kar je povsem v skladu z doktrino njenega mecena Georgea Sorosa.

Vir: Al Arabiya English

A. L.