Evropska sredstva za prenovo ginekološke zgradbe Splošne bolnišnice Novo mesto

Splošna bolnišnica Novo mesto (vir: SB Novo mesto)

Vladna služba za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je odobrila evropska sredstva za prenovo ginekološke zgradbe Splošne bolnišnice Novo mesto.

Sredstva evropskega Kohezijskega sklada bodo namenjena za toplotno izolacijo zunanjih sten in podstrešja, obnovo prezračevanja in razsvetljave ter prenovo stavbnega pohištva.

Ministrstvo za zdravje bo v okviru projekta poskrbelo za celovito energetsko prenovo bolnišničnega dela ginekološke zgradbe novomeške splošne bolnišnice. Natančneje, zamenjano bo stavbno pohištvo, toplotno izolirane zunanje stene in podstrešje ter obnovljeno prezračevanje in razsvetljava. S tem bo stavba uporabnicam nudila več udobja, zaposlenim pa boljše delovne pogoje.

Projekt, v okviru katerega bo prenovljenih skoraj 10.000 kvadratnih metrov tlorisne površine, bo zaključen predvidoma do poletja 2023.

V vladni službi, ki jo vodi minister Zvone Černač, so ob tem zapisali, da nadaljujejo svoje poslanstvo vračanja evropskih sredstev ljudem – tudi preko ustrezne zdravstvene infrastrukture in boljše zdravstvene oskrbe.