Evropska državljanska pobuda za enakost regij in trajnost regionalnih kultur

Državljanska pobuda “Evropska kohezijska politika za enakost regij in trajnost regionalnih kultur” zahteva, da kohezijska politika Evropske unije s posebno pozornostjo obravnava regije, ki jih odlikujejo nacionalne, etnične, kulturne verske in jezikovne značilnosti.

Če bo pobuda, ki so jo pripravili organizatorji in za katero zdaj zbirajo podpise, uspešna, bodo regije s slovenskimi narodnimi skupnostmi – Koroška, ​​Goriška, Tržaška –, deležne dodatnih sredstev iz Evropske unije.

Organizatorji so zbrali potrebnih skupnih milijon podpisov, vendar mora biti za končni uspeh pobude do 7. novembra 2020 dosežen tudi kriterij števila podpisov v najmanj sedmih državah članicah EU. V Sloveniji je prag za dosego tega cilja šest tisoč zbranih podpisov.

Organizatorji zato prosijo, da prispevamo svoj podpis pod to pobudo in jo posredujemo v podpis tudi svojim družinskim članom, prijateljem in znancem.

Svoj podpis lahko prispevamo na povezavi
https://eci.ec.europa.eu/010/public/#/initiative

Evropsko državljansko pobudo lahko podprejo državljani EU (državljani države članice EU), ki so dovolj stari, da imajo pravico voliti na volitvah v Evropski parlament.

C. R.