Šok! Eden se je onesvestil, osem so jih odpeljali v bolnišnico …

Fotografija je simbolična.

Ob 10.35 je v Ulici Zore Perello Godina, v koprski športni dvorani Bonifika, v dvigalu športne dvorane ostalo ujetih enajst oseb. Očividci so delno odprli vrata dvigala in ujetim izročili vodo ter s tem v dvigalo dovajali tudi svež zrak.

Koprski gasilci so nato s tehničnim posegom odprli dvigalo, iz dvigala rešili ujete in nudili pomoč reševalcem nujne medicinske pomoči pri prenosu oseb do reševalnih vozil.

Kot je sporočila dopisnica RTV Slovenija iz Kopra Elen Batista Štader, gre za člane Rokometnega kluba Ribnica, mlade udeležence rokometnega turnirja Eurofest, ki so bili skupaj s trenerjem v dvigalu ujeti približno pol ure. Vseh 11 se počuti dobro, tudi tiste, ki so jih na pregled odpeljali v izolsko bolnišnico, so že prevzeli starši in so v domači oskrbi.

En otrok se je sicer v dvigalu onesvestil, nekateri so imeli vrtoglavico, vsi pa so bili zaradi dogodka v blagem šoku, je dopisnici povedal trener ekipe, ki je bil z otroki v dvigalu. Zaradi dogodka, ki je mlade športnike nekoliko pretresel, se nocojšnje finalne tekme in zaključne prireditve ekipa ne bo udeležila, je še sporočila dopisnica RTV Elen Batista Štader.