Ekipi Erike Žnidaršič diskreditacija Franca Kanglerja ni uspela, je pa razkrila ozadje!

(vir: Zajem zaslona)

Četrtkova oddaja Tarča na nacionalni televiziji, kjer je ekipa v službi stranke Socialni demokrati (SD) izvajala linč nad Francem Kanglerjem, predsednikom Nove ljudske stranke, je tudi včeraj v javnosti izredno odmevala. 

Ekipi Erike Žnidaršič diskreditacija Franca Kanglerja sicer ni uspela, je pa v celoti razkrila načrtovan način dela ekipe v službi SD v času pred aprilskimi volitvami.

V Tarči na temo Dosje Kangler so ustvarjalci oddaje Kanglerja zvabili pod pretvezo, da bodo predstavili problem pravosodja v Sloveniji v smislu transparentnosti delovanja posameznikov. Kangler je bil v studiu edini gost. Žnidaršičeva pa ga je nato z zanjo značilnim prekinjanjem njeni agendi politično neljubih gostov onemogočala, da bi se lahko branil pred številnimi podtikanji, ki so jih pripravili v Tarčini ekipi.

Več o tem smo poročali tukaj

Novinar in urednik portala Siol.net Peter Jančič pa je včeraj razkril, da je zasnova oddaje o Kanglerju nastala že v času prejšnje urednice Manice Janežič Ambrožič. Zdaj so to le izpeljali.

Tako v Tarči niso spraševali sodnika Janeza Žirovnika, kaj je pred kariero v Sovi v prejšnjem sistemu delal za tajno politično policijo (SDV, bolj znano kot UDBA). Žirovnik je namreč kot sodnik serijsko odrejal prisluškovanja Kanglerju, informacije iz teh nadzorov pa so za diskreditacijo takratnega župana potem curljale v javnost. Pogosto so se izkazale za spretna obveščevalna podtikanja.

Pomembna podrobnost, zakaj so na Televiziji Slovenija morda prijazni do Žirovnika, pa je tudi v tem, da je bila Žirovnikova žena Cvetka Žirovnik dolga leta zaposlena na nacionalni televiziji, in to na vrhu.

To je morda razlog, da v Tarči ni bilo nič vprašanj o tem, ali je Žirovnik v prejšnjem sistemu delal za tajno politično policijo (SDV), ki je varovala oblast predhodnice današnje SD pred nastankom konkurence, in kako je s takšnim obveščevalnim življenjepisom lahko postal sodnik, ki preganja demokratično izvoljene politike.

Tudi o nenavadnem dogajanju, ko je večina na ustavnem sodišču prepovedala, da bi parlament smel preiskati ravnanje tožilcev in sodnikov v tem primeru, v Tarči ni bilo resnega pogovora.

Član programskega sveta Slavko Kmetič je včeraj od predsednika programskega sveta Cirila Baškoviča zahteval, naj skliče izredno sejo programskega sveta.

Vendar pa je malo verjeto, da bi Baškovič, ki je v programskem svetu zastopnik SD Tanje Fajon, zahtevi za sklic seje ugodil, navaja Jančič in dodaja.

“Tarča je bila namreč točno to, kar so si v SD lahko pred volitvami le želeli.”

Nekaj več o ozadju “primera Kangler” lahko preberete na povezavi: Uničevanje Kanglerja: Nepošteno sojenje in zlorabe oblasti 

J. M.