Dvojna merila Ljudmile Novak iz NSi

Ljudmila Novak (vir: Zajem zaslona)

V času mandata prejšnje vlade pod vodstvom Janeza Janše, katere del je bila tudi stranka Nova Slovenija (NSi), je Ljudmila Novak, poslanka NSi, z veseljem prala perilo v tujini in kritizirala vlado.

Ko pa zdajšnja vlada pod vodstvom Roberta Goloba res mesari po RTV Slovenija, pa se po mnenju očitno petokolonašice Novakove to ne spodobi. 

Vendar pa kaže, da je evropskim poslancem Romani Tomc, dr. Milanu Zveru in Francu Bogoviču primer kadrovskega mrcvarjenja in cunamija na RTV Sloveniji uspelo internacionalizirati in bodo o tem razpravljali tudi v Evropskem parlamentu.

Četrta poslanka iz Evropske ljudske stranke Ljudmila Novak pa bo lahko ždela v kotu skupaj s svojimi ultralevičarskimi (slovenskimi) somišljeniki.

Tako je Novakova pred leti v Bruslju kritizirala Janševo vlado. Zdaj pa se menda ne spodobi kritizirati vlado Roberta Goloba.

Zapis Ljudmile Novak na njenem blogu, 25. 9. 2023:

»Objektivno poročanje medijev na podlagi dejstev in upravičena kritika oblasti sta dve temeljni vrednoti, ki bi ju morali spoštovati mediji in oblast. Čeprav smo politiki z mediji večkrat na nasprotnih bregovih, je svoboda medijev nekaj, kar je nujno za obstoj demokratičnih vrednot. Od tega je odvisen tudi ugled Slovenije. Sama kot evropska poslanka pa v tem mandatu nisem odpirala nobenih formalnih postopkov v povezavi z medijskimi čistkami, saj sem prepričana, da domačega perila ni spodobno prati v tujini. Ob tem pa želim poudariti, da se je zgodovinsko gledano medijsko svobodo v Sloveniji vselej želelo načenjati, ne glede na to, kdo je na oblasti, zaradi česar je zdajšnje dogajanje na javni RTV na žalost nekaj običajnega. Glavni kriterij zaposlovanja in odpuščanja na javni RTV bi morala biti kompetentnost novinarja oziroma urednika, ne pa strankarska pripadnost oziroma naklonjenost tej ali oni vladi. Maščevanje enih ali drugih pa ni ne etično niti strokovno utemeljeno. Mediji, državni, zasebni in strankarski, bi morali pisati resnico, ne pa deliti ljudi na naše in vaše, leve in desne ter na podlagi lažnih novic ali natolcevanj delati zgodbe, s katerimi diskreditirajo politične nasprotnike. Najprej je treba pomesti pred svojim pragom.« Izjava 

A. L.