“Država bo prihranila, ker kot brezposelni ne bo več dobival državne pomoči”

Foto: DeSUS (vir: Siol.net)

“Erjavčev let proti Jankoviću in novinarske ‘kure”. To je naslov današnjega komentarja Petra Jančiča, odgovornega urednika portala Siol.net. Zapisal je:

Država bo prihranila, ker kot brezposelni ne bo več dobival državne pomoči, so poslanci opozicije ta teden pozabili zapisati, zakaj bi bilo lahko koristno, da bi Karla Erjavca (DeSUS) prihodnji teden izvolili za šefa vlade namesto Janeza Janše (SDS). To je le eno od zanimivih dejstev, ki so ga zamolčali. Prikriva vam to, da je Erjavec na državnem nadomestilu za politike, ki nikakor ne morejo najti dela, tudi večina medijev. O tem ne poročajo, ker gre za politika z leve. Drugo zanimivo dejstvo pa je, da za šefa vlade namesto relativnega zmagovalca zadnjih volitev Janše, za katerega v opoziciji menijo, da ne uživa podpore ljudstva, predlagajo poraženca.

Na volitvah pred dvema letoma so se, bi lahko sklepali po tem ravnanju opozicije, volivci kapitalno zmotili. Pa tudi delodajalci po državi ne cenijo dovolj sposobnosti Erjavca, da mu že skoraj leto dni ne ponudijo dela. Erjavčev proračun je tudi ta mesec popravilo nadomestilo, ki pripada politikom, ki si nikakor ne morejo najti službe. Bruto 4.274 evrov za lanski december. Neto je to pomenilo 2.544 evrov. Prejšnji mesec je dobil enako vsoto. Dobiva to že vse od padca vlade Marjana Šarca marca lani, do katerega je prišlo, ker je Šarec obupal nad manjšinsko koalicijo brez podpore večine volivcev na volitvah in posledično v državnem zboru.

Poskušal je izsiliti predčasne volitve, da bi pomanjkanje volilne podpore odpravil. A mu je spodletelo.

Zdaj poskušajo na oblast z novo manjšinsko koalicijo, ki je še dodatno oslabljena, ker v njej ni več SMC. Vodil pa bi vse skupaj še hujši poraženec volitev.”

Komentar v celoti lahko preberete na naslednji povezavi: siol.net

M. D.