Dr. Vinko Gorenak: Število ilegalnih migrantov se je zaradi Golobovih sporočil že drastično povečalo

Dr. Vinko Gorenak z voditeljico Aleksandro Jug (vir: Zajem zaslona)

“Napoved predsednika vlade Roberta Goloba glede rušenja ograje na slovenski južni meji pomeni vabilo in zeleno luč za vse ilegalne migrante. Današnja tehnična sredstva omogočajo, da se taka novica razprši tam, od koder ti migranti prihajajo. Število ilegalnih migrantov iz muslimanskega sveta se je že drastično povečalo, takoj po njegovi najavi, da bo to naredil. In mislim, da se bo to še nadaljevalo v prihodnje,” je dejal Vinko Gorenak. 

V petek zvečer je bil v oddaji Tema dneva gost nekdanji minister za notranje zadeve in državni sekretar dr. Vinko Gorenak.

Uvodoma je dejal, da je vlada dr. Roberta Goloba vlada dveh svetov, enega političnega in enega strokovnega. Golob v tem vidi prednost, po mnenju dr. Gorenaka pa je to slabost. “Čisto preprosto iz temeljnega razloga, ker ima eno vrsto izkušenih mačkov, celo nekdanje predsednike vlad, kot sta npr. Bratuškova in Šarec, ima tudi vrsto ministrov, ki so to že bili ali pa so bili močno vpeti na to področje,” je dejal.

Dodal je tudi, da so ti ljudje “padli” v politični kotel, katerega niso navajeni, ter povedal, da ima ta koalicijska pogodba močan okus po Levici.

Celotna oddaja je dostopna na povezavi: YouTube

M. D.