Dolenjske Toplice: Podpisana pogodba za gradnjo vrtca

Podpis pogodbe (vir: občina)

V Dolenjskih Toplicah so včeraj podpisali pogodbo za gradnjo 12-oddelčnega otroškega vrtca, ki bo stal ob Osnovni šoli Dolenjske Toplice.

Vrednost investicije je 6.721.068 evrov (z davkom na dodano vrednost) ali 560.089 evrov za oddelek vrtca.

Projektno dokumentacijo za vrtec je izdelalo podjetje MISEL iz Postojne. Objekt je zasnovan kot skoraj ničenergijski objekt s parkiriščem v kleti in dvema etažama igralnic. Zunanje igrišče bo urejeno na zunanjih zelenih površinah, prav tako bo v sklopu zunanje ureditve urejeno tudi zunanje parkirišče za zaposlene in obiskovalce.

Gradnja vrtca se bo pričela že v tem mesecu in bo potekala v letih 2023 in 2024, zaključek vseh del pa je predviden za avgust 2024. Rok izgradnje je namreč vezan na pogodbo o sofinanciranju s strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, na podlagi katere bo občina v času prejšnje vlade za gradnjo vrtca prejela 1.172.667 evrov sofinancerskih sredstev.

Z občine so sporočili, da bo vrtec sofinanciral tudi Eko sklad, saj se je občina prijavila na razpis za nepovratna sredstva za skoraj ničenergijske stavbe, projekt pa je že odobren. Kolikšen bo znesek sofinanciranja zaenkrat ni znano.

Pogodbo za gradnjo vrtca je topliški župan Franc Vovk podpisal z Dragom Muhičem, direktorjem podjetja GPI Tehnika iz Novega mesta. Podjetje GPI Tehnika je dalo najugodnejšo ponudbo za gradnjo.

M. D.