Dolenjske: Pričakovali smo več

Dolenjske Toplice (foto: dolenjske-toplice.info)

Po daljšem času, pravzaprav več letih, smo se odpravili v Dolenjske Toplice. Na kopališče, bazen in potep, kot se temu reče. Turistična sezona je na vrhuncu, po večletnem premoru smo pričakovali presenečenje.

Pa smo se ušteli … Vse je enako kot je bilo pred leti. Cesta, vpadnica iz Novega mesta v Dolenjske Toplice, je enaka kot je bila. Ozka, razbita. O izgradnji težko pričakovane obvoznice, zaradi katere je zdajšnji župan leta 2010 tudi dobil volitve, kot je bilo takrat slišati, ni ne duha, ne sluha. Tudi trško jedro je enako. Nobenih sprememb. Ničesar. Tako kot pred leti je še vedno zaprto nekoč znamenito gostišče Rog, kjer si lahko posedel, kaj dobrega pojedel, poslušal glasbo in užival. Že dolgo temu ni tako. Vendar pa smo zdaj že na drugem terenu. Terenu kopališča.

Kopališče z bazeni je bilo v ponedeljek popoldne, sredi turistične sezone in ob najvišjih poletnih temperaturah, po naši oceni dokaj skromno zasedeno. Razlog je bil kmalu znan.

Visoke cene. Mamica s 4-letnikoma za 3 ure kopanja odšteje 20 evrov.

Veliko? Kakor za koga. Nam se je zdela zelo visoka cena, njej pa tudi.

Na kopališču je bilo običajno, le veliko prinesene hrane kopalcev je bilo opaziti. Malice, hrana, pijača iz nahrbtnikov. Zakaj tako? Tudi to kmalu postane jasno. Ne samo, da so cene visoke. Pravzaprav nam jih sploh ni uspelo docela preveriti.

V restavraciji na kopališču kuhinjo sredi sezone zaprejo ob 18. uri. Na vratih je sicer napisano, da je restavracija odprta do 19. ure, vendar osebje tako zelo hiti s čiščenjem in pripravo lokala za naslednji dan, da jih stvari okoli njih ne zanimajo prav veliko. Po 18. uri v tej restavraciji ni možno dobiti ničesar več. Odvrnejo, kar je v vitrinah. Vendar tam je le nekaj kosov nekakšne sladice, ki že na prvi pogled ne privablja. Pa kakšen jabolčni čips, če se ne motimo, in v vitrinah še sladoledne lučke in kar je tega. In tu se konča.

Privabi morda sladoled, saj je izpostava na kopališču, kjer je sladoled možno dobiti v kepicah (po 1,20 evra za kepico), okoli 18. ure prav tako zaprla svoja vrata.

Čas na kopališču se torej ustavi ob 18. uri. Čeprav je sonce še zelo visoko in plavanje pravzaprav za marsikoga postaja šele najlepše.

Vseeno pa … Pohvalimo lahko otroška bazena in ladjo Gusar. Oboje je super. Pa medo Gusar okoli 18. ure prav tako. (No, pa smo spet pri 18. uri.)

Pohvalno. Medo Gusar se na kopališču pojavi okoli 18. ure in je veliko doživetje za najmlajše.
Trnuljčica, ki bi lahko obudila nekdanje znamenito gostišče Rog neposredno ob kopališču, za Dolenjske Toplice očitno še ni slišala, sicer bi ga že obiskala in “uredila” stvari.

A. C.

novo staro popularno
Blaž

Dolenjske Toplice pa v zadnjih 10 letih res nazadujejo, nobenega razvoja, novih cest, pločnikov javne rasvetljave, da kolesarskih stez niti ne omenjam…žalost…. Poglejte v Šmarjeto, Škocjan, Šentjernej…

Alain

Pozdrav vsem! Ali potrebujete kredit? Pripravljeni smo vam pomagati pri prekinitvi finančnega zastoja. Smo finančna struktura in ponujamo kredite med posamezniki, ki jih potrebujejo. Ponujamo vam: osebna posojila, investicijska posojila, hipoteke, hipoteke, posojila za financiranje vaših projektov, nakupi posojil ali če ste prepovedani. Ponujamo posojila podjetjem ali partnerstvom. Ne glede na vaš finančni položaj vam lahko ponudimo posojilo od 5000 € do 85.000.000 € po ugodni obrestni meri, odvisno od zneska, ki ga želite izposojati. Imeli boste podaljšan rok za začetek odplačevanja posojila. Ne zahtevamo jamstva. Naše jamstvo temelji na zaupanju in osebnosti naših naročnikov. Izplačilo je kratkoročno, srednjeročno in… Preberite več »

Mery

Delovanje in urejenost Balnee nima nič skupnega z občino in županom, kvečjemu obratno… za popestritev dogajanja tam poskrbi bilj občina kot Balnea (z Medom Tedom in vstopninami) sama.

Miha

Oboje nazaduje.. kraj in terme. Ko smo bili nazadnje tam niti milnikov ob notranjih tuših ni bilo več. Osebje komaj čaka da pride ura za zaprtje. Gospa ob sladoledu vse prej kot primerna za prodajo. Je kar prav napisano.

Jurr

Bivši župan Volk je dal veliko v Toplice. Tudi zapufal jih je krepko.
Zdajšnji župan Muhič pa je dal precej na okoliške vasi. Zapeljite se malo okoli preden kdorkoli govori neumnosti. Sicer pa Topliško jedro je prenovljeno. A ga je treba vsake 10let na novo gradit?

neznanec

kva ti govoriš😅

neznanec

e moj jurr