Direktor novomeške Komunale Klemenčič odhaja novim izzivom naproti

Mag. Gregor Klemenčič (vir: Komunala Novo mesto)

Vlada je na današnji redni seji mag. Gregorja Klemenčiča, direktorja Komunale Novo mesto, imenovala za vršilca dolžnosti generalnega direktorja Direktorata za okolje, ki deluje pod okriljem Ministrstva za okolje in prostor.

Direktorat je doslej kot vršilka dolžnosti vodila mag. Katja Buda, ki pa je podala odstopno izjavo z dne 30. 9. 2020, zato je minister Andrej Vizjak, pristojen za okolje in prostor, ponovno predlagal imenovanje vršilca dolžnosti generalnega direktorja.

Vlada je danes nato izdala odločbo o imenovanju Gregorja Klemenčiča za vršilca dolžnosti generalnega direktorja Direktorata za okolje, in sicer od 1. 10. 2020 do imenovanja novega generalnega direktorja, vendar največ za šest mesecev, to je najdlje do 31. 3. 2021.

Ministrstvo za okolje in prostor je že 9. 6. 2020 objavilo posebni javni natečaj za položaj generalnega direktorja Direktorata za okolje, na katerega so se kandidati lahko prijavili do 26. 6. 2020. Ker je posebna natečajna komisija ugotovila, da glede na strokovno usposobljenost nihče od prijavljenih kandidatov ni bil primeren za položaj generalnega direktorja, je 31. 7. 2020 postopek zaključila.

Mag. Gregor Klemenčič ima vse pogoje za zasedbo tega položaja. Je univ. diplomirani inženir geodezije in magister znanost s področja gradbeništva in geodezije. Trenutno je direktor Komunale Novo mesto, d. o. o., je razvidno iz vladnega sporočila po seji vlade.

C. R.