Dinamični dnevi: Prijeli 162 migrantov, tihotapci in nesreči

Fotografija je simbolična. (vir: FB)

Od ponedeljka do četrtka so slovenski policisti prijeli 162 nezakonitih migrantov. Teden je zaznamovala prometna nesreča pri Vrhniki, kjer je bosanski državljan v vozilu tihotapil 9 migrantov, nato pa zaradi neprilagojene hitrosti povzročil nesrečo, dva, ki sta bila v prtljažniku vozila, sta umrla. Še ena nesreča je bila včeraj na območju Šentjerneja, le da je bil 26-letni turški državljan sam v vozilu.

V tem tednu spet beležimo večje število Turkov, ki nezakonito prečkajo državno mejo. Kar 15 migrantov pa je pri Domžalah prišlo v bližino stanovanjskih hiš.

PU Novo mesto: Prijeli 37 migrantov, nesreča Turka pri Šentjerneju

Ponedeljek: Prijeli 4 Afganistance, skriti so bili v tovornem vozilu bolgarskih registrskih oznak, prijeli so jih na Obrežju in jih vrnili hrvaškim varnostnim organom.

Torek: Prijeli 22 migrantov, v krajih: Drežnik pri Dragatušu (Črnomelj), Šutna pri Podbočju, Gornji Lenart in Čatež ob Savi (Brežice).

Prijeti so se izrekli za državljane Afganistana (13), Alžirije (4), Irana (3), Maroka (1) in Bangladeša (1).

Sreda: Prijeli 9 migrantov, v Preloki (Črnomelj) in Loče pri Dobovi. Izrekli so se za državljane Afganistana (5), Maroka (2) in Irana (2).

Četrtek: Prijeli 2 Afganistanca, v tovornem vozilu slovenskih registrskih oznak (na Obrežju), predali so jih hrvaškim varnostnim organom.

Za včeraj, v četrtek, je še zanimivo, da se je v okolici Šentjerneja okoli 15. ure zgodila prometna nesreča, ko je 26-letni državljan Turčije zaradi neprilagojene hitrosti  izgubil oblast nad avtomobilom, zapeljal s ceste in se z vozilom večkrat prevrnil. Lažje poškodovanega voznika so oskrbeli v bolnišnici. Kaj je Turek počel v Šentjerneju, lahko zgolj domnevamo.

PU Ljubljana: Prijeli 48 migrantov, hujša prometna nesreča pri Vrhniki

Ponedeljek: Prijeli 20 migrantov, v krajih: Črna  vas,  Grivec,  Vrt, Bukovica in Ljubljana. Izrekli so se za državljane Maroka,  Bangladeša,  Afganistana,  Turčije in Iraka.

Torek: Prijeli 3 migrante, v krajih Podgora pri Ložu in Dolenje Poljane. Izrekli so se za državljane Bangladeša  in  Egipta.

Sreda: Prijeli 5 migrantov, v krajih Spodnja Bilpa, Mali Log in Ljubljana. Izrekli so se za državljane Sirije in Maroka.

(vir: Twitter)

V sredo okoli 1.30 se je na primorski avtocesti med priključkoma Brezovica in Vrhnika zaradi neprilagojene hitrosti v smeri Primorske zgodila prometna nesreča. V avtomobilu, ki ga je vozil 42-letni državljan BiH je bilo 9 potnikov, od tega 8 Sirijcev, dva sta umrla, eden je bil huje poškodovan. Po poročanju medijev policija Darsu ne dovoli objave posnetka prometne nesreče.

Spomnimo. Povsem drugače je bilo v primeru nesreče tovornega vozila madžarskega prevoznika na viaduktu v Ljubljani.

Četrtek: Prijeli 20 migrantov, v krajih Lazec (6) in v okolici Domžal še 14 v družbi tihotapca. V tem primeru je Ukrajinec prevažal migrante, nato pa jih izpustil iz avtomobila. Domačinka je o bližnjem srečanju z migranti (navedla je, da jih je bilo 15, fantov med 20 in 30 let) na družbenih omrežjih poročala naslednje:

PU Koper: Prijeli 27 migrantov

Ponedeljek: Prijeli niso nobenega migranta.

Torek: Prijeli so 2 Afganistanca.

Sreda: Prijeli 25 migrantov, od tega 18 Turkov, 3 Afganistance in po enega Albanca, Iranca, Tunizijca in Sirijca.

Četrtek: Prijeli 9 migrantov, vse na območju Ilirske Bistrice. Prijeti so se izrekli za državljane Turčije (4), Pakistana (4) in Afganistana (1).

PU Maribor: Prijeli 13 migrantov

Ponedeljek: Prijeli 9 migrantov in tihotapca (Iračana), Prijeli so jih v kraju Mala Varnica. Migranti so zaprosili za azil.

Torek: Prijeli 4 Afganistance, na prehodu Gruškovja, v tovornem delu tovornega vozila, ki ga je vozil Turek.

PU Murska Sobota: Prijeli 28 migrantov in tihotapko brez vozniškega dovoljenja

Ponedeljek: Prijeli 7 Iračanov, pri Ljutomeru, v osebnem vozilu znamke Opel belgijskih registrskih oznak. Vozila ga je državljanka Belgije, ki ni imela veljavnega vozniškega dovoljenja, odvzeli so jih prostost, vozilo pa zasegli.

Torek: Prijeli 3 Maročane, v Razkrižju.

Sreda: Prijeli 11 migrantov, na območju Ljutomera. Več o tem policija ne poroča.

Četrtek: Prijeli 7 migrantov (5 Afganistancev in 2 Turka).

Iz ostalih policijskih uprav o prijetih od ponedeljka do četrtka v tem tednu ne poročajo.

C. R.