Rop v prodajalni, napad na varnostnika, več vlomov in tatvin

Prijeli roparja, ki je z nožem grozil prodajalki, v prodajalni napadel varnostnika, več vlomov in tatvin. To je bera minulih dnih.

Črnomaljske policiste so v soboto poklicali na pomoč iz prodajalne v Črnomlju, kjer naj bi prišlo do ropa. Na kraj je bilo takoj napotenih več policijskih patrulj. Zbrali so obvestila in ugotovili, da naj bi zamaskirani storilec vstopil v prodajalno, v roki je držal nož in v angleškem jeziku od prodajalke zahteval, da mu izroči denar. Storilec je pobral denar in peš pobegnil. Na podlagi opisa roparja in smeri bega so policisti izvedli blokado območja in 39-letnega moškega iz Črnomlja kmalu prijeli. Nadaljujejo z ugotavljanjem okoliščin, po zaključeni preiskavi pa ga bodo ovadili na pristojno tožilstvo zaradi kaznivega dejanja ropa.

V prodajalni napadel varnostnika

V soboto popoldne so bili policisti obveščeni, da je v eni izmed prodajaln v Novem mestu neznanec napadel varnostnika, ga poškodoval in pobegnil. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih novomeških policistov naj bi varnostnik opazil otroka, ki je iz prodajalne nameraval odtujiti artikel. Ko je otroka na ravnanje opozoril, ga je napadel neznani moški, ga večkrat udaril in pobegnil. Varnostniku so lažje poškodbe oskrbeli v novomeški bolnišnici, policisti pa nadaljujejo s preiskavo in aktivnostmi za izsleditev osumljenca kaznivega dejanja lahke telesne poškodbe.

Vlomi in tatvine

V  Dolenji stari vasi je v petek popoldne nekdo izkoristil krajšo odsotnost stanovalcev in skozi pritlično okno vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil je zlat nakit in lastnika oškodoval za 2000 evrov.

Med  29. 11. in 1. 12. je v Velikem Podljubnu neznanec vlomil v gospodarski objekt ob stanovanjski hiši in odtujil električno ročno orodje. Škode je za okoli 1000 evrov.

V  Trebnjem je včeraj, med 17. in 19. uro, skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil kovinsko blagajno s pištolo in naboji.

Vir: Policijska uprava Novo mesto

C. R.