Desusov poslanec Polnar o Karlu Erjavcu

Robert Polnar, Karl Erjavec

Robert Polnar, poslanec in član poslanske skupine DeSUS, je bil v današnji parlamentarni razpravi zelo oster do Karla Erjavca, predsednika stranke DeSUS in mandatarja strank KUL za mandatarja.

Polnar, ki Erjavca nedvomno zelo dobro pozna, je o njem povedal:

– Posameznik, ki ima nespregledljive težave z artikulacijo lastnih misli misli in obupno skromen izrazni register.

– Posameznik, čigar imaginacijsko obzorje je tako mizerno, da bi se nad njim razjokali tudi njegovi najzvestejši privrženci, če bi kaj takega sploh obstajalo.

– Posameznik, čigar ambicija stokratno presega njegove intelektualne in siceršnje sposobnosti.

– Človek, ki je poln nekakšnih skrajno antiduhovitih domislic, v katerih pa očitno uživa, kakor ambiciozen šolar, ki se pripravlja na razredno proslavo.

In s takšno psiho identiteto kanijo vrli predlagatelji izboljševati nič več in nič manj kot mednarodni ugled Slovenije. Lepo!

– Pomislimo pa pri tem na nepredstavljive burleske, ki jih je aktivist v tandemu s takratno načelnico generalštaba uprizarjal pred dvema letoma znotraj enega ključnih državnih podsistemov Slovenske vojske.

– Opozicijski bes zaradi tega, ker je vodilno vlogo v koaliciji prevzela stranka z daleč največ poslanci v parlamentu, se je razklobustral do nekoherentnosti in sedaj kaže, da nas nezadržno nese proti naslednjim izbruhom fanatizma in obsedenosti.

– Različne oblike fanatizma rastejo iz radikalne preobrazbe pozitivnih občutkov predanosti in prepričanja in se izražajo v skrajni nestrpnosti in negativnem odnosu fanatikov do drugih ljudi in do lastnih naravnih potreb.

V resnici pa je to zgodba o samoslepilu, odtujenosti, eksistencialni brezciljnosti in temeljnemu nespoštovanju do vsega, začenši s samim seboj.

– Človeka v resnici napolni malodušje, kadar začnejo krasnoumiti ljudje, ki se ne zavedajo svojih omejitev.

– Korenjaki, katerih ambicije večkratno presegajo njihove sposobnosti.

– Nezaupnica, tako kot je zamišljena in predstavljena, je najostudnejša orgija vulgarne »diskreditacije« političnega prostora.

Magnetogram današnje razprave v državnem zboru, ki še traja, je dostopen na naslednji povezavi: Portal DZ 

M. D.