DeSUS se ponižno uklanja Golobu

Danes se bodo sestali člani Izvršnega odbora (IO) DeSUS, predsednik stranke Ljubo Jasnič jim bo IO poročal o “aktualnih političnih stvareh”, med drugim jih bo seznanil s pogovori, ki jih je o morebitnem povezovanju opravil s posameznimi strankami. Odločitev v zvezi z morebitnim povezovanjem pa naj IO danes po Jasničevih besedah ne bi sprejemal, poroča STA.

Bojan Požar, novinar in lastnik portala pozareport.si, pa danes razkriva, da naj bi IO stranke DeSUS danes začel razpravo o pridružitvi stranke k – sicer še neobstoječi – stranki Roberta Goloba.

Skrita ponudba za Goloba naj bi bila že dorečena in za DeSUS tudi precej ponižujoča.

Požar navaja, da Jasnič ponižno ponuja Golobu prostore na Kersnikovi v Ljubljani (200 kvadratnih metrov) in ostanke terenske mreže stranke DeSUS, v zameno za 7 volilnih okrajev oziroma pravico do sedmih kandidatov za poslanke ali poslance na bodoči “listi Roberta Goloba” za parlamentarne volitve, ki bodo 24. aprila.

Stanje znotraj DeSUS je dobesedno uničujoče, iz pisma, ki ga je prejel Požar, pa so Jasničevi ključni ljudje:

  • Marija Pukl (odšla je že v SAB in se vrnila v DeSUS),
  • Brigita Čokl, Srečko Felix Krope, Drago Kocbek, Miro Berger,
  • Vlado Bezjak, Anton Repovž, Adolf Zupan
  • Anton Sep, Stanka Naterer, Ivan Jurše, Janez Kardoš in Stanko Markovčič.

Iz pregleda imen je razvidno, da so del Jasničeve ekipe tudi dolenjsko-posavski zastopniki (Bezjak, Repovž in Zupan).

Dodajmo, da se na Dolenjskem v zadnjem času pojavljajo (plačani?) pogovori z nekaterimi dolenjskimi predstavniki stranke DeSUS, ki se hvalijo, kako menda so zaslužni za vse dobro, kar je zdajšnja vlada sprejela v dobro upokojencev.

Vendar pa se je prav Jasničeva ekipa odrekla poslancem DeSUS v parlamentu, ki glasujejo po svoji vesti. Če bi bilo po volji Jasničeve ekipe, bi bili ti že zdavnaj del KUL oziroma Kulovci in bi “nasprotovali prav vsemu, kar predlaga ta vlada”.

Vir: pozareport.si

M. D.