DeSUS ostaja v koaliciji, Erjavec se je opravičil svojim poslancem

(vir: zajem zaslona)

Poslanci DeSUS in vodstvo stranke s predsednikom Karlom Erjavcem na čelu so na današnjem srečanju nadaljevali razpravo o strankinem položaju v koaliciji.

Po neuradnih informacijah Planet TV so se pogovarjali o obstoju v aktualni vladi, Erjavec pa naj bi se poslancem celo opravičil za ponedeljkovo ravnanje, ko je predlagal izhod iz vlade.

Vodja poslanske skupine Franc Jurša je po srečanju za medije dejal, da DeSUS do nadaljnjega ostaja v koaliciji, da pa bodo preučili možnost morebitnega sodelovanja s poslansko skupino SMC, poroča portal Siol.net.

Spomnimo. Na sobotnem kongresu je bil Karl Erjavec izvoljen za predsednika stranke, v ponedeljek se je nato sestal s poslansko skupino stranke DeSUS. Predlagal jim je, da zapustijo koalicijo, ministra Tomaž Gantar (za zdravje) in Jože Podgoršek (za kmetijstvo) pa naj bi danes odstopila s svojih položajev. Stranka naj bi vstopila v koalicijo KUL, kjer naj bi Erjavcu ponujali mesto mandatarja.

Poslanci stranke DeSUS so to kategorično zavrnili, pojavljale so se tudi novice, da bodo izstopili iz stranke in delo v državnem zboru nadaljevali v samostojni poslanski skupini. S tem bi DeSUS postal neparlamentarna stranka. Danes so se sestali ponovno in Erjavec se je poslancem opravičil.

M. D.