Demokracija magazin: “Dosje GEN-I: Afera Golob”

Naslovnica revije Demokracija Magazin

Revija Demokracija magazin – “Dosje GEN-I: Afera Golob” je že v prodaji. “Bere se kot napet politični triler, kjer ne manjka visokih uradnikov, mafije, kovčkov z gotovino in groženj s smrtjo, kakor je to zapisal urednik Jože Biščak.

Posebna številka revije Demokracija – Demokracija magazin je posvečena mednarodni aferi GEN-I, v kateri je vpleten slovenski predsednik vlade Robert Golob, ko je bil še predsednik uprave GEN-I.

Posebna številka je dostopna na prodajnih mestih, vendar številni poročajo, da je revija hitro pošla. Revijo lahko naročite tudi prek spleta, na naslovu: Demokracija Magazin

Afera se je začela lani spomladi, ko se je ugotovilo, da ima Golob odprt račun v banki Reiffeisen bank v Bukarešti. Golob se je neprepričljivo branil, da so mu ukradli identiteto. Dogajanje je dobilo pospešek z razkritjem čudnega toka denarja GEN-I po Balkanu in dvigi gotovine na Kosovu,, ki so končali v rokah stranke kosovskega premierja Albina Kurtija.

Demokracija magazin zdaj ponuja celosten pogled na afero in vsa znana dejstva. Članke so pisali slovenski preiskovalni novinarji, ki so se ukvarjali z Afero GEN-I, in tuji novinarji, ki razkrivajo delovanje energetske mafije na Balkanu.

Celotna vsebina:

10 BALKANSKA NAVEZA
Kdo je kdo v aferi GEN-I

14 V FOKUSU
Afera GEN-I je le vrh ledene gore korupcije in kriminalnih poslov

30 POLITIČNE RAZSEŽNOSTI
Odmevi na afero v slovenski politiki

38 AFERA IN MEDIJI
Kako so mediji pred volitvami zamolčali vpletenost Roberta Goloba

42 KORENINE AFERE
Afera GEN-I je posledica neuspele tranzicije

58 ENERGETIKA
Poslovanje energetskih družb v Sloveniji

66 TUJINA
Afera GEN-I na Balkanu

72 TUJINA
Odmevi na afero v Črni gori

24 INTERVJU
Bojan Požar

46 INTERVJU
Gašper Petovar

M. D.