Delež cepljenih zaposlenih v vzgoji in izobraževanji

Fotografija je simbolična. (vir: pixabay.com)

Po podatkih, ki so jih vrtci in šole posredovali Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport, je v začetku septembra v vzgoji in izobraževanju 64 % cepljenih in prebolevnikov, od tega je 58 % cepljenih zaposlenih in 6 % prebolevnikov.

Najslabše je v vrtcih, kjer je cepljenih le 45 odstotkov zaposlenih strokovnih delavcev.

Najvišja stopnja precepljenosti je med zaposlenimi v srednjih šolah. Med zaposlenimi strokovnimi delavci v srednjih šolah je cepljenih 71,6 % zaposlenih, skupaj s prebolevniki delež znaša 76 %. Med ostalimi zaposlenimi (administrativni kader, čistilke, kuhinja) je cepljenih 61 % zaposlenih, skupni delež s prebolevniki znaša 65 %.

V osnovnih šolah je cepljenih 61 % strokovnih delavcev, skupni delež s prebolevniki znaša s 67 %. Med ostalimi zaposlenimi je cepljenih 58 % zaposlenih, skupni delež s prebolevniki znaša 64 %.

Najnižja precepljenost je na področju predšolske vzgoje – vrtcih. Cepljenih je 45 % zaposlenih strokovnih delavcev, skupaj s prebolevniki pa 53 % strokovnih delavcev v vrtcih. Med ostalimi zaposlenimi je cepljenih 54 % zaposlenih, skupni delež s prebolevniki znaša 60 %.

Vir: gov.si

M. D.