Kočevje: Dopoldne dvakrat zagorelo v silosu na Trati

Ob 8.14 je v ulici Trata IV v Kočevju v silosu lesnopredelovalnega podjetja zagorel lesni prah. Nekaj po 11. uri je ponovno zagorelo, požar so obakrat pogasili gasilci PGD Kočevje.

Zjutraj sta se pri poskusu gašenja dva delavca huje poškodovala.

Reševalci Nujne medicinske pomoči Kočevje so ju na kraju oskrbeli, nato so ju s helikopterjem Slovenske vojske z dežurno ekipo Helikopterske nujne medicinske pomoči na krovu prepeljali v UKC Ljubljana.

Gasilci PGD Kočevje so zavarovali kraj dogodka, odklopili elektriko, požar pogasili ter preventivno pregledali objekte in okolico. Gasilci so nudili tudi pomoč reševalcem pri oskrbi opečenih delavcev in zavarovali kraj pristanka helikopterja.

Sporočilo policije:

S Policijske uprave Ljubljana so dodatno sporočili, da sta dva delavca opravljala delo v silosih z lesnim prahom, ko se je le ta vnel, ter ju oba opekel. Oba sta zadobila hujše poškodbe, vendar njuno življenje ni ogroženo.

Eden je bil s kraja odpeljan s helikopterjem, drugi pa z reševalnim vozilom. Gasilci so
sanirali kraj požara.

Policisti so opravili ogled kraja požara, nadaljujejo pa še z zbiranjem obvestil v zvezi suma storitve kaznivega dejanja ogrožanja varnosti pri delu in bodo o vseh ugotovitvah obveščali pristojno državno tožilstvo.

K. R.