Dejstvo: Sporočilo z vrh Triglava

Na Triglavu, 21. avgust 2021 (vir: Twitter)

“Osvojili vrh Triglava v čudovitem vremenu, razkužili skale in Aljažev stolp po včerajšnji kontaminaciji ter opravili gorniški triglavski krst z našimi prijatelji iz Madžarske.”

Tako je danes sredi dneva na družbenih omrežjih zapisal Janez Janša, predsednik slovenske vlade in predsedujoči Svetu EU.

Iz zapisa in objavljenih fotografij je razvidno, da se je skupina pohodnikov, v kateri sta bila predsednik vlade Janez Janša in notranji minister Aleš Hojs, včeraj popoldne odpravila do Kredarice, kjer so jih napadli predstavniki ultra levičarske slovenske srenje s Teo Jarc na čelu. Več o tem smo poročali tukaj 

V skupini napadenih pohodnikov je bila tudi Katalin Novak, ministrica za družino v madžarski vladi, o čemer pričajo fotografije, ki sta jih na družbenih omrežjih delila tako madžarska ministrica kot slovenski predsednik vlade.

Današnja dogajanja na družbenih omrežjih so izredno razburkana, med njimi je tudi veliko dezinformacij. Tudi ta, da je včeraj na Kredarico poletel helikopter in odpeljal oz. evakuiral Janšo in Hojsa.

O tem je prvi lažno poročal eden od medijev v lasti smetarskega tajkuna Martina Odlazka.

Na to se je nemudoma odzval dr. Anton Olaj, generalni direktor Policije, in zapisal: “Zopet zavajajoče. Nikakršne evakuacije ni bilo, niti helikopterja. Za varnost je poskrbljeno.”

Današnji pohod na Triglav.
Ministrica za družino v madžarski vladi in predsednik slovenske vlade, Aljažev stolp, 21. avgust 2021.

Vir: Janez Janša in Katalin Novak

A. L.