nedelja, 16 junija, 2024
Doma Slovenija Danes odmeva: Črnčec po Šarčevih navodilih zgradil vohunsko mrežo za špijonažo nad...

Danes odmeva: Črnčec po Šarčevih navodilih zgradil vohunsko mrežo za špijonažo nad politiki SMC, DeSUS in SAB ter celo njihovimi sorodniki!

Marjan Šarec (na levi) je v velikih težavah. (Na desni Damir Črnčec, njegov najtesnejši zaupnik, za katerega je Šarec dejal, da sta "kot eno").

Spletni portal Požareport razkriva, da je Damir Črnčec, državni sekretar v kabinetu Marjana Šarca in njegov največji osebni zaupnik (dejal je, da sta eno), s svojimi zaupniki v Slovensko-obveščevalni agenciji (Sovi), Nacionalnem preiskovalnemu uradu (NPU) in Generalni policijski upravi (GPU) vzpostavil vohunsko mrežo.

Ta je bila namenjena zasledovanju in zbiranju podatkov o politikih iz vrst SMC, DeSUS in SAB –  ne samo za njimi, temveč celo za njihovimi družinskimi člani in bližnjimi sorodniki.

Poročanje Požareporta danes povzema Nova24TV.si, ki navaja, da sta si Marjan Šarec in Damir Črnčec povsem podredila policijo in obveščevalne službe za politične namene. Ker imata pred seboj cilj predčasne volitve, ki LMŠ edine lahko ohranijo pri življenju, sta zanje pripravljena iti celo “preko trupel”.

Vendar je zasledovanje prišlo v javnost, saj se je na NPU zgodil upor proti direktorju Darku Muženiču, ki je pokrival vse, kar sta si zamislila Črnčec in Šarec.

Ključne informacije je po poročanju Požareporta za Črnčeca dostavljal Matjaž Jerkič, namestnik direktorja kriminalistične policije pri Generalni policijski postaji. Vse depeše, informacije, naj bile posredovane nekdanjemu kriminalistu Franciju Kregarju, zaupniku notranjega ministra Boštjana Poklukarja.

Novinar in lastnik portala Bojan Požar je ob tem danes na Facebooku zapisal: “Zbirale naj bi se čisto vse “uporabne informacije”: od tega, ali je kdo kdaj in kje kaj “napihal”, do prepirov v družinah, jointov pri otrocih, pretepov v šolah in tako naprej …). Informacije naj bi se zbirale tudi iz arhivov”.

Šarec “naj bi bil fasiciniran nad informacijami, ki jih dobiva iz takšnih virov, zato naj bi verjel v uspeh te strategije in na podlagi tega tudi “zaostril” svojo retoriko v javnosti …”

Počilo pa je pred nekaj dnevi, ko so za dejavnosti izvedeli tudi drugi zaposleni v Policiji, vendar sta generalna direktorica policije Tatjana Bobnar in nekdanji direktor kriminalistične policije Branko Japelj po navedbah Požareporta obremenjenega Jerkiča zaščitila.

O vohunjenju je v tv-oddaji Tarča 30. januarja 2020 govoril tudi Dejan Židan, predsednik SD, ki je novico, če je resnična, kot je dejal, vidno vznemirjen označil za “največjo politično afero v zgodovini samostojne Slovenije”, ki jo je treba raziskati.

Vir: pozareport.si/in tukaj

C. R.