Črnomelj: Župan Kavšek poziva k testiranju na covid-19

Črnomaljski župan Andrej Kavšek je v današnji izjavi za javnost zapisal:

“Dočakali smo sproščanje ukrepov, med katerimi je odprtje vrtcev in šol za prvo triado, kar verjamem, da bo marsikateremu staršu prihranilo skrbi in obremenitve z izvedbo šole na daljavo. Našim najmlajšim, želim vse najboljše in prijetno druženje med vrstniki po dolgem času.

Prav tako se zaradi izboljšanja epidemioloških razmer na ravni celotne države odpirajo knjižnice, muzeji in galerijePod določenimi pogoji je dovoljeno tudi obratovanje žičniških naprav in njim pripadajočih smučarskih prog.

Vlada je na včerajšnji seji prav tako sklenila, da se sproščanje ukrepov več ne veže na regije, ampak smo zdaj vsi v eni regiji, in sicer v rdeči fazi. Prepoved prehajanja med občinami in omejitev gibanja ljudi med 21. in 6. uro še vedno veljata.

V naši občini je 1,1 % okuženih oseb, kar je še vedno veliko in verjetno ni več nikogar med nami, ki ne bi poznal nekoga, ki je bil okužen. Zato še vedno pozivam vse, ki ste bili v stikih, v katerih bi lahko prišlo do okužbe, da se udeležite hitrega testiranja, ki se izvaja v Zdravstvenem domu Črnomelj. Testiranje se izvaja vsak delovni dan od ponedeljka do petka med 10. in 14. uro.

Ostanite zdravi.”

V občini Črnomelj je bilo včeraj potrjenih 10 novih okužb. Trenutno je 156 okuženih, kažejo podatki Sledilnika Covid-19.

V občini je bilo doslej potrjenih 1389 okužb.

M. D.