Črnomelj: Veliko srce za Jana!

Nogometni turnir za pomoč Janu (vir: Nogometna šola Bela krajina)

V Črnomlju poteka velika akcija za pomoč nogometašu Janu Vidicu,  ki je aprila 2021 s prijatelji doživel prometno nesrečo z zelo hudimi poškodbami.

Nogometna šola Bela krajina je včeraj objavila, da so v sklopu pomoči Janu in njegovim najbližjim organizacija Srčni lev in Janovi prijatelji ob koncu tega tedna organizirali dobrodelni turnir v nogometu.

V dobrodelno pomoč se je vključilo veliko število ekip – prek prijavnin, licitacije velikega števila športnih dresov – med njimi tudi Luke Dončiča, zatem tudi prek prostovoljnih prispevkov obiskovalcev in drugih oblik doniranja.

Pomoč gasilcev

(vir: PGD Črnomelj)

V akcijo pomoči so se vključili tudi črnomaljski gasilci, saj sta bila Janov oče aktivna gasilca, dedek je bil tudi nekdanji poveljnik gasilskega društva. Zato so se v društvu odločili za pomoč družini. Pomagali so mu tudi na dan nesreče. Gasilsko društvo je doniralo 1000 evrov, člani pa so s prostovoljnimi prispevki zbrali še okoli 600 evrov. Družini Vidic so ponudili tudi pomoč v obliki delovnih akcij, v kolikor bodo te potrebovali.

Kdo je Jan Vidic in kako lahko pomagamo?

Jan Vidic pred nesrečo

Jan je 3. junija dopolnil 27 let. Črnomaljec, srčni nogometaš, je v aprilu 2021 s prijatelji doživel hudo prometno nesrečo. Izmed vseh udeleženih je utrpel najhujše posledice: resne poškodbe možganov, doživel je več vzporednih kapi, okvarjena ima govor in vid, diha s pomočjo traheostome in potrebuje nenehno pomoč oziroma nego najbližjih – po nekaj mesečnem zdravljenju v UKC Ljubljana in Splošni bolnišnici Novo mesto so ga namreč premestili v domačo oskrbo, kjer je zanj prevzela skrb družina.

Vse to je prineslo visoke stroške njegovi družini, ki ga požrtvovalno in skrbno neguje vsak dan. Potrebno je bilo namreč preurediti njihov dom tako, da se je prilagodil potrebam njegovega zdravljenja in nege, visoki so bili stroški pripomočkov, zdravil, vožnje, opreme in še mnogih drugih stvari, potrebnih v taki situaciji. Kljub trudu njegovih staršev, oče dela v mednarodnem transportu, mama pa je zaradi skrbi za Jana zaposlena le za 4 ure, so stroški postali previsoki in zato družina potrebuje finančno pomoč.

Kako lahko pomagamo Janu?

Z donacijo, z donacijo materialnih sredstev za srečelov in z licitacijo dresov.

1. Donacija:

Na spodnji račun zbiramo proste donacije za Jana in družino Vidic

Delavska hranilnica d.d. Ljubljana
TRR: SI56 6100 0001 3844 672

Ime: Humanitarno društvo Srčni lev

Naslov: Gornje Lepovče 85
Kraj: 1310 Ribnica

Koda namena: CHAR
Namen: SKUPAJ ZA JANA

2. Z donacijo materialnih sredstev:

Sredstva lahko pošljete na naslov Blatnik pri Črnomlju 3c, 8340 Črnomelj oziroma osebno dostavite na isti naslov. Kontaktna številka: 030 384 513 – Jure Branko Vidic

3. Z licitacijo dresov

Z nakupom dresov znanih slovenskih športnikov, kateri so priskočili Janu na pomoč v težkih časih. 

Več o tem lahko preberete na povezavi: Skupaj za Jana – Srčni lev

Dresi športnikov

A. L.