nedelja, 16 junija, 2024
Doma Bela krajina Črnomelj: V vrtcu prosijo, naj starši otroke v varstvo pripeljejo le, če...

Črnomelj: V vrtcu prosijo, naj starši otroke v varstvo pripeljejo le, če nimajo druge možnosti

Vrtec Čardak - novi del (foto pred petkovim neurjem)

V petek popoldne je neurje zajelo tudi Vrtec Otona Župančiča Črnomelj, toča je poškodovala strehi vrtca na Čardaku in v Loki. Posebno hudo je na Čardaku, zato bodo stari del zaprli, otroke pa nastanili v novem delu vrtca. Starše otrok na Čardaku, ki imajo morebitno domače varstvo za otroke, pa prosijo, naj teh v naslednjih dneh ne pripeljejo v vrtec.

Na pomoč so jim – tako kot številnim drugim – hitro in nesebično priskočili gasilci ter s polivinilom pokrili streho na starem delu vrtca Čardak, kjer je šest igralnic. Zaradi lukenj v strehi je voda pronicala tudi v igralnice, hodnike in pri tem poškodovala stene, strope in tla, obstaja tudi nevarnost kratkega stika in odpadanja ometov.

Zaradi varnosti otrok, staršev in zaposlenih pa so se v vrtcu odločili, da stari del vrtca na Čardaku zaprejo in otroke nastanijo v novem delu vrtca (v telovadnici, zbornici in dodatni igralnici).

Zato starše prosijo, naj v primeru, ko imajo doma zagotovljeno varstvo, jutri in v naslednjih dneh (do sanacije) ne pripeljejo otrok v vrtec na Čardaku.

Vse ostale, ki bodo pripeljali otroke v vrtec na Čardaku, pa prosijo, naj uporabijo vhod s ceste in otroka oddajo v novem delu vrtca Čardak.

Tudi v enoti Loka prosijo za razumevanje. Navajajo, da je terasa na prvem vhodu poškodovana in je ne bodo mogli uporabljati v slabem vremenu. Nekaj kritine je uničene, vendar naj bi to čim prej sanirali.

V vrtcu se zahvaljujejo gasilcem, ki so jim hitro priskočili na pomoč. Irena Veselič Kos, ki v času odsotnosti ravnateljice začasno vodi vrtec, pa se je na vrtčevski spletni strani dodatno zahvalila še zaposlenim, ki so “si vzeli čas in v soboto izvedli akcijo urejanja okolice in notranjosti vrtca”.

Sporočilo: vrtec-crnomelj.si/

C. R.