Črnomelj: Obnova kanalizacije na Grajski cesti se lahko začne

Grajska cesta v Črnomlju (vir: Google Maps)

Občina bo obnovila mešano kanalizacijo na Grajski cesti v Loki, v Črnomlju, s povezavo po šolski poti do Kidričeve ulice v Črnomlju. Stroški investicije bodo slabega pol milijona evrov (z davkom), rok izvedbe del je do konca junija letos.

Z investicijo bodo obnovili mešano kanalizacijo od Kidričeve ulice mimo stadiona Loka in naprej po delu Grajske ceste do začetka mostu na Viniški cesti.

Župan Andrej Kavšek je pogodbo za gradbena dela v vrednosti dobrih 466 tisoč evrov (z davkom na dodano vrednost) včeraj podpisal z Martinom Gosenco, direktorjem novomeškega podjetja CGP. Hkrati je podpisal še pogodbo o nadzoru in koordinatorstvu varstva in zdravja pri delu. To bo opravljal Markus Marko Stopar, s. p., iz Črnomlja, pogodbena vrednost je 8564 evrov (z davkom). Stroški investicije bodo tako nekaj manj kot pol milijona evrov.

Na občini navajajo, da je izvedba teh obnovitvenih del predpogoj za dokončanje šolske pešpoti Grajska – Kidričeva in stopnic ob velikem mostu čez Dobličico, ki bodo povezovale Ločko cesto in Ulico Na bregu z Viniško cesto. Slednje bo izvedeno predvidoma v poletnih mesecih letos, so zapisali na občini Črnomelj.

Podpis pogodb, Črnomelj, 3. februar 2021. (vir: občina)

C. R.