Črnomelj: Ob kulturnem prazniku podelili Župančičeva priznanja

Prejemniki priznanj za delovanje na področju kulture z županom (vir: občina, avtor fotografij Jani Pavlin)

V Kulturnem domu Črnomelj je v petek, 4. februarja, potekala osrednja prireditev Občine Črnomelj ob slovenskem kulturnem prazniku, kjer so bila podeljena priznanja za delovanje na področju kulture.

Župančičevo diplomo so prejeli Tamburaški orkester KUD Dobreč, Tamburaši KUD Oton Župančič Vinica, Knjižnica Črnomelj in Ana Marija Blažič.

Slavnostna govornica je bila direktorica Knjižnice Črnomelj Anja Panjan Trgovčić, zbrane pa je nagovoril tudi župan Andrej Kavšek.

Tamburaški orkester KUD Dobreč Dragatuš je diplomo prejel za prejet naziv najboljšega tamburaškega orkestra na svetu na festivalu Tamburica Fest v Novem Sadu in najboljšega tamburaškega orkestra v Sloveniji na festivalu tamburašev in mandolinistov Slovenije ter za prispevek k razvoju in prepoznavnosti tamburaštva.

Tamburaši KUD Oton Župančič Vinica za prejeto zlato plaketo na festivalu tamburašev in mandolinistov Slovenije in prispevek k razvoju ter prepoznavnosti tamburaštva.

Knjižnica Črnomelj za izjemen prispevek k razvoju knjižničarstva in kakovosti kulturnega dogajanja v lokalnem okolju ter za prizadevno in predano delo ob 60-letnici delovanja.

Ana Marija Blažič za izjemne dosežke in predano delo na področju literature, poezije ter kulture nasploh.

Predloga za Župančičevo plaketo letos ni bilo.

Prireditev so s kulturnim programom popestrili Vokalna skupina Gallina, Eva Starašinič, Lev Kavčič, Iva Kapele in Katja Kapele ter Manja Matič. Prireditev je v sodelovanju z Občino Črnomelj organizirala Območna izpostava JSKD Črnomelj, program je povezoval Jaka Birkelbach.

A. L.