Črnomelj: Nov režim parkiranja na Zadružni cesti

Zadružna cesta, Črnomelj (vir: Google maps)

V Črnomlju je precej začudenja povzročil spremenjen režim parkiranja na Zadružni cesti, pred Mercatorjem, v času od 7. do 17. ure vsak dan, na kar obiskovalce opozarja tudi na novo postavljena tabla na parkirišču.

Iz občine pa so sporočili, da s spremenjenim režimom nimajo nič, da tega niso določili na občini, tudi seznanjeni niso bili s spremembo.

Pojasnili so, da da je odločitev o novem režimu parkiranja sprejel upravni odbor Poslovno trgovskega centra (TPC 1). Po novem namreč stranke TPC 1 na omenjenem parkirišču, na Zadružni, pred Mercatorjem, lahko parkirajo dve uri, pri čemer morajo obvezno označiti čas prihoda oziroma parkiranja. Posebej opozarjajo, da takšen režim velja vse dni v tednu, ne samo med delovnikom.

Občina Črnomelj bo glede na nov režim parkiranja brezplačno delila parkirne ure. Občani in občanke jih lahko v času uradnih ur dvignejo na občini, sicer pa bodo parkirne ure razdeljene tudi po bližnjih lokalih, kjer jih bo prav tako možno prevzeti.

Povzetek: Parkiranje je na celotnem parkirišču brezplačno dve uri, pri čemer je treba obvezno označiti čas prihoda in obvestilo namestiti pod steklo na armaturno ploščo. Dokler posameznik ne pridobi brezplačne parkirne ure, pa lahko prihod napiše tudi na list papirja in ga pusti na armaturni plošči. Vsaj tako je v ostalih mestih in tudi Črnomelj ne more biti izjema.

Iz postavljene table je razvidno, da je parkiranje na tem parkirišču dovoljeno zgolj za stranke TPC1, v to naj bi poleg trgovine Mercator spadali tudi obiskovalci vseh ustanov na tem območju (tudi upravne enote).

Zadružna cesta, Črnomelj (vir: občina)

M. D.