Napovedani dve kandidaturi za županjo občine Črnomelj

Črnomelj (vir: Wikipedia)

Županske in lokalne volitve bodo 18. novembra 2018. Priprave so v polnem teku, v Občini Črnomelj sta doslej kandidaturi za županji napovedali mag. Maja Kocjan in Vesna Fabjan.

Mag. Maja Kocjan

Mag. Maja Kocjan je na svoji Facebook strani zapisala, da odločitev za kandidaturo ni bila lahka, za to je potrebovala precej časa. Pri tem se je morala spet spomniti, zakaj je pred leti sploh vstopila v politiko.

“Morala sem se spomniti, da lahko z majhnimi spremembami narediš velike spremembe. In morala sem se spomniti, da ne smem odnehati zdaj, ko je sprememba končno možna. Kajti, če odneham zdaj, potem je bilo vse dosedanje delo zaman,” je zapisala Kocjanova.

Dodala je, da trdno verjame, da lahko “Občina Črnomelj postane dežela izkoriščenih potencialov, kjer bodo imeli otroci dostojne šole in vrtce in mladi zaposlitev. Kraj, kjer bodo ljudje dostojno plačani za opravljeno delo v domačem kraju in bodo starejši imeli dostojno življenje.” Zato je tudi čas za konkretne spremembe in rešitve! Verjame, da se te spremembe lahko zgodijo, zato se je odločila, da kandidira za županjo.

“Zavedam se, da pot ne bo lahka, zato vas prosim za vašo podporo, kajti s skupnimi močmi lahko premaknemo gore,” je še zapisala Maja Kocjan.

Vesna Fabjan

Tudi Vesna Fabjan je kandidaturo napovedala na Facebooku. Zapisala je, da se je “za ta velik korak sem se odločila po tehtnem premisleku, neobremenjena, z dobrimi nameni ter z težnjo po novi in zdravi politiki”.

Dodala je, da ima ob sebi listo somišljenikov, s katerimi soustvarjajo prihodnost. Ugotavljajo tudi, da so mladi ključnega pomena za razvoj in napredek občine, zato “poskrbimo, da to začutijo!” Tudi Fabjanova je zaprosila za podporo.

Tako magistrica znanosti Maja Kocjan kot profesorica geografije in zgodovine Vesna Fabjan sta kandidirali že na junijskih državnozborskih volitvah. Za Kocjanovo je glasovalo 2.992 volivcev in volivk, bila je prva med 22 kandidati in kandidatkami. Za Fabjanovo je glasovalo 1.142 volivcev, s čimer se je uvrstila na 3. mesto.

C. R.