Črnomelj: Kmalu obnova lesenega mostu na Majer

Most Majer iz zraka (foto: Uroš Raztresen)

Gradbeno pogodbo za obnovo lesenega mostu na Majer sta župan Andrej Kavšek in direktor podjetja GNOM iz Šentvida pri Stični Jožef Drešar podpisala pred tednom dni, 14. decembra 2023. Investicija, sofinancirana s strani Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport v sklopu projekta Po poteh skrivnostnega obiskovalca, je vredna okoli 75.000 evrov, dela bodo končana predvidoma do konca junija naslednje leto.

Projekt Po poteh skrivnostnega obiskovalca je del celovite obnove starega mestnega jedra, s katerim želijo v občini postati primer uspešne oživitve mestnega jedra na demografsko ogroženem obmejnem območju.

“V sklopu projekta bomo med drugim poleg lesenega mostu uredili tudi Ajdovo zrno s površinami za lokalne ponudnike in parkirnimi površinami za turiste z dvema polnilnicama za električne avtomobile in eno servisno polnilno postajo za kolesa ter obvodno sprehajalno pot,” je ob podpisu pogodbe povedal župan Andrej Kavšek.

Župan je podpisal tudi pogodbo za gradbeni nadzor ter koordinacijo in varstvo pri delu pri investiciji obnove lesenega mostu na Majer, in sicer z direktorjem podjetja Ambiens Brankom Banovcem iz Črnomlja.

Napredek del v sklopu projekta lahko spremljamo na povezavi.

Podpis gradbene pogodbe – most Majer

Obnova mostu na Majer se izvaja v sklopu projekta ‘Črnomelj iz vode – 1. faza – Po poteh skrivnostnega obiskovalca’, ki je sofinanciran s strani Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport, po pogodbi št. C2180-23-080102 in se izvaja v okviru Načrta za okrevanje in odpornost, razvojno področje C3: Pametna, trajnostna in vključujoča rast, komponenta K2: Dvig produktivnosti, prijazno poslovno okolje za investitorje in  investicija D: Zagotavljanje inovativnih ekosistemov ekonomsko-poslovne infrastrukture.

”Financira Evropska unija – NextGenerationEU”

Vir: Občina Črnomelj

A. L.