Črnomaljski policisti zaradi nasilja v družini posredovali kar dvakrat

Fotografija je simbolična.

Sinoči so črnomaljski policisti posredovali zaradi nasilja v družini v okolici Črnomlja. Med postopkom so ugotovili, da je pijan nasilnež izvajal fizično in psihično nasilje nad mamo in njenim partnerjem. Žrtvi je najprej žalil, jima grozil, potem pa ju pretepel in poškodoval.

Policisti so na kraj poklicali reševalce, ki so poškodovano žrtev oskrbeli. 51-letnemu nasilnežu, ki so ga v preteklosti že obravnavali zaradi nasilja v družini, so policisti  odvzeli prostost in ga pridržali. Izrekli so mu prepoved približevanja žrtvama, ovadili ga bodo  na pristojno tožilstvo.

Ponoči pa so policiste poklicali na pomoč zaradi nasilja v družini v Črnomlju, kjer je pijan nasilnež z nožem grozil ženi in hčerki in ženo pretepel. Osumljenca kaznivega dejanja nasilja v družini so odstranili s kraja in mu z namenom zaščite žrtev izrekli prepoved
približevanja.

O  izrečenem ukrepu so obvestili pristojne institucije in preiskovalnega sodnika, ki bo presodil o podaljšanju ukrepa. Okoliščine še preiskujejo in bodo nasilneža po zaključeni preiskavi ovadili zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

C. R.