Brecelj: “SD je skorumpirana in plenilska stranka”

Predsednik vladnega strateškega sveta za zdravstvo Erik Brecelj je stranko SD v zadnjem času večkrat obtožil, da so skorumpirana in plenilska stranka. “Kaj je stranka SD v zdravstvu, vemo. To je stara plenilska stranka,” je ponovil v zadnji Tarči na TV Slovenija.

 

Zaradi izjave so na nogah v SD, kjer so napovedali, da resno razmišljajo, da bi zoper Breclja vložili tožbo. Hkrati zahtevajo, da se do njegovih izjav opredelita obe koalicijski partnerici, predvsem pa premier Robert Golob, ki je Breclja postavil na čelo strateškega sveta. “To je nujno tako z vidika zaupanja med koalicijskimi partnerji, še bolj pa zaradi zaupanja javnosti v delo strateškega sveta za zdravstvo,” so sporočili.

A slednjega po poročanju portala N1 Golob ne namerava narediti. “Člani strateških svetov so samostojni pri svojih izjavah, mnenjih in delovanju. Posameznih navedb premier Golob ne komentira,” so za portal sporočili iz njegovega kabineta.

Strateški svet za zdravstvo, ki ga je ustanovil Golob, sicer deluje že eno leto, a vsaj za zdaj ni pokazal še nobenih rezultatov. Čakalne dobe v zdravstvu se podaljšujejo, zdravniki stavkajo, pacienti pa čakajo na storitve.

A. V.