Boris Tomašič: Prihaja maček

Tako so padali objemčki ob imenovanju za visoke funkcije (vir: arhiv)

Povsem razumljivo je, da so Golob in golobovi pijani od zmage. Iz nič so dosegli odličen rezultat. Od volitev je že skoraj mesec in pol, uspeli so sestaviti vlado in povsod nastavljati svoje (beri: preverjene kadre globoke države) ljudi. Vendar ta pijanost traja že predolgo. Plesanje po ustavi, poslovniku in zakonih bi se moralo nehati. V resnici se v resni državi ne bi smelo niti začeti, ampak Slovenija ni normalna država.

Po veliki in dolgotrajni pijanosti pride ogromen in dolgotrajen maček. Padec na realna tla bo boleč in glavobol bo hud. Mediji veselo plešejo v ritmu gruljenja, toda cene hrane in energentov letijo v nebo. Prihaja huda gospodarska kriza, ki tokrat, kot pravi dr. Šušteršič ne bo zgolj del gospodarskega cikla, ampak bo strukturna. To bo zahtevalo premišljene in pravilne ukrepe, ne bo dovolj blefirati pred kamerami, kot to počnejo sedaj. Pravijo, da bodo prehransko draginjo reševali tako, da se bodo s trgovci dogovorili, naj znižajo cene. Japajade! Pravljice za male otroke.

Napovedano višanje davkov bo krizo le še poglobilo in kmalu bomo v globoki depresiji. Bojim se, da bodo tokrat ljudje res lačni. Ples bleferjev bo kratek, posledice pa dolgotrajne. Po streznitvi z realnostjo nas bo vse bolela glava, žal tudi tiste, ki nismo pijani od zmage.

Boris Tomašič

(prvotno objavljeno na povezavi: objave )