Ali veste kako izbrati primeren fotelj?

Pri opremljanju doma večkrat naletimo na kakšno dilemo. Te se med seboj razlikujejo glede na zahtevnost in pomembnost, kljub temu pa je bistveno to, da veste, kako se lotiti določenega problema. Bistvo vsega mora biti v tem, da je naš dom prijeten in udoben ter sproščujoč.

Če ste v teh besedah prepoznali sproščujoč, udoben in prijeten fotelj, potem vam lahko zagotovimo, da ste na pravem mestu. Prav fotelj je tisti del pohištva, ki v dnevni sobi lahko naredi veliko razliko.

Kljub temu pa izbira fotelja ni tako preprosta, kot se morda zdi na prvi pogled. Jasno namreč je, da imamo vsi različne potrebe, želje, pričakovanja in nenazadnje tudi proračun. A brez skrbi, posebej za vas smo skušali pripraviti nekaj koristnih usmeritev, ki bi vam morale pomagati pri izbiri najboljšega fotelja za vaš dom in vašo dnevno sobo. Najprej in na začetku, z izrazom fotelj imamo v mislih tudi počivalnike in gugalnike, ki jih umeščamo v to kategorijo.

Najpomembnejši dejavnik pri izbiri fotelja je udobje. Poiščite stol z udobnim sedežem, naslonjalom in naslonjali za roke. Stol naj bo tudi prave velikosti za vas, z ustrezno oporo za hrbet in glavo. Vsekakor vam svetujemo, da pred nakupom preverite udobje fotelja v eni od fizičnih poslovalnic s pohištvom in to kljub temu, da boste fotelj kupili preko medmrežja. Fotelj morate preizkusiti, saj na fotografijah lahko marsikaj deluje udobno, a po nekaj urnem ležanju ugotovite, da temu ni tako. Pravilna velikost in oblika sedežne garniture je namreč ključna, da boste uživali ob počitku v novem fotelju.

Ko že imate v mislih dimenizije, vam dodatno svetujemo, da se osredotočite še na dve ključni točki. Prvič, velikost je še kako pomembna. Poskrbite, da bo fotelj ustrezal prostoru, ki ste ga zanj izbrali oziroma mu  ga boste namenili. Upoštevajte višino, širino in globino stola ter se prepričajte, da je sorazmeren s sobo in drugim pohištvom v prostoru. Še tako udoben fotelj vam prav nič ne pomaga, če ni sutrezne velikosti. Drugi ključni element pri izgledu pa je definitivno stil oziroma slog fotelja. Razmislite o slogu fotelja in o tem, kako se bo ujemal z vašim obstoječim dekorativnem materialu. Poiščite naslanjač, ​​ki dopolnjuje estetiko vašega doma, ne glede na to, ali je klasičen ali sodoben. Pri slogu pa ne smete zanemariti barve. Izberite fotelj, ki dopolnjuje barvno shemo vaše sobe. Pri izbiri barve fotelja upoštevajte barvo sten, tal in drugega pohištva. Na ta način boste dobili dobro in estetsko popolno rešitev.

Dober fotelj mora biti tudi trden in vzdržljiv, z močnim okvirjem in visokokakovostnimi materiali. Poiščite stole iz trdega lesa ali kovinskega okvirja, s trpežnim blagom, ki je poleg tega še preprosto za čiščenje. Pri tem velja upoštevati tudi hidrofobnost fotelja. To pomeni, da fotelj ne vpija vode in drugih tekočin. To je fantastična rešitev za vse, ki imate otroke, saj ti namreč relativno velikokrat polijejo svoje najljubše pijače po fotelju. Razmislite, kako boste uporabljali fotelj. Če ga nameravate uporabljati za branje, gledanje televizije ali delo, poiščite stol z vgrajeno lučko za branje, držalom za skodelico ali stojalom za prenosni računalnik. Pri izbiri fotelja upotševajte tudi ergonomijo le-tega. Poiščite fotelj, ​​ki je zasnovan tako, da podpira naravno poravnavo vašega telesa. Stoli z nastavljivo višino, naklonom in ledveno oporo lahko pomagajo zmanjšati bolečine v hrbtu in izboljšajo držo.

Določite proračun za fotelj in poiščite take, ki ustrezajo vašemu cenovnemu razredu. Upoštevajte, da višja cena ne pomeni vedno boljše kakovosti, zato pred nakupom obvezno raziščite vse možnosti. Za karseda veliko izbiro vam svetujemo, da obiščete spletno mesto ceneje.si, kjer lahko med seboj po različnih lastnostih primerjate številne fotelje. Tako boste v nekaj klikih našli najboljše in najcenejše fotelje za vaš dom.

Naročnik članka je ceneje.si

(Oglaševalska vsebina)