Ali je res, da SiDG prodaja objekt in namerava sedež podjetja odpeljati iz Kočevja?

Stavba SiDG v Kočevju (vir: arhiv)

“V zadnjem času spet krožijo informacije o selitvi sedeža podjetja Slovenski državni gozdovi (SiDG). Še več, sliši se, da se prodaja objekt, kjer se nahaja sedež podjetja, to je v Kočevju, na Rožni ulici 39, ki je last družbe SIDG. Ko bo objekt prodan, pa naj bi se sedež podjetja preselili. Prav tako naj bi že najeli nove prostore sedeža podjetja na Vrhniki in v Ljubljani.”

Tako je v včerajšnjem poslanskem vprašanju zapisal kočevski poslanec Predrag Baković in ministra za finance Klemna Boštjančiča spraševal, ali je res, da družba SiDG prodaja omenjeni objekt in namerava sedež podjetja odpeljati iz Kočevja?

S portala smo to preverili kar neposredno, pri vodstvu družbe SiDG. Suzana Rankov, vodja službe za korporativno komuniciranje, nam je odgovorila naslednje:

“Vaše informacije ne držijo. Družba SiDG ne prodaja objekta v Kočevju na naslovu Rožna ulica 39. Prostore v Sinji Gorici pri Vrhniki je družba najela že sredi leta 2022, v njih pa poleg gozdarjev iz Poslovne enote Ljubljana, ki so pred tem delali v najetih prostorih v Trzinu, že nekaj mesecev deluje tudi del strokovnih služb. V Ljubljani družba sicer nima najetih nobenih poslovnih prostorov. Sedež podjetja je določen v aktu o ustanovitvi, ki ga potrjuje skupščina podjetja in v katerem je kot sedež podjetja določeno Kočevje.”

Glede na odgovor vodilnih v SiDG, družbi, ki je sicer v državni lasti in upravlja z državnimi gozdovi, informacije Predraga Bakovića ne držijo.

Res pa je, da še vedno ni popolnjen nadzorni svet SiDG. Vlada je namreč odpoklicala prejšnji nadzorni svet in imenovala nove člane, pri tem pa še vedno ni imenovala nadzornika, ki je bil predlagan s strani opozicije (SDS in NSI), Roberta Tomazina. Vendar kočevskega poslanca to ne moti. O tem vlade ni vprašal nič.

K. R.