Aleksandra Pivec predsednica stranke Naša dežela

Dr. Aleksandra Pivec, predsednica novoustanovljene stranke Naša dežela (vir: YouTube)

Na pobudo nekdanje predsednice DeSUS in kmetijske ministrice dr. Aleksandre Pivec in njenih somišljenikov je bila na današnjem digitalnem ustanovnem kongresu ustanovljena nova politična stranka Naša dežela. Za predsednico je bila izbrana Pivčeva.

Gibanje Za ljudi se je danes na ustanovnem kongresu preimenovalo v politično stranko z imenom Naša dežela. Na prvi pogled gre za zeleno stranko, ki bo nagovarjala tudi upokojence in kmete.

Dr. Aleksandra Pivec napoveduje politiko povezovanja, dialoga, sodelovanja in višanja ravni politične kulture v Sloveniji.

Na ustanovnem kongresu je bilo prisotnih 173 od skupno 210 povabljenih delegatov. Med videnimi so bili nekdanja podpredsednica DeSUS Anita Manfreda, nekdanji uradni govorec DeSUS Janez Ujčič, mariborski občinski svetnik Miha Recek in direktorica Zavoda za turizem, kulturo, mladino in šport Brda Tina Novak Samec. Pred novinarje sta skupaj s Pivčevo danes med drugimi stopila še Blaž Jan in Borut Nejc Razgoršek.

“Sem izjemno mirna s tem, kar je bila moja preteklost v DeSUS. Stranki sem resnično želela najboljše. Kot predsednica stranke sem nastopila zato, da stranko konsolidiramo in postavimo v ospredje vsebine, zaradi katerih je bila stranka ustanovljena. Bilo pa je težko spoznanje, da stranka postavlja vsa druga vprašanja in takšne in drugačne politične kombinacije pred te vsebine,” je povedala v današnji izjavi za medije.

M. D.