Afera 29 milijonov evrov dobiva nove razsežnosti

(vir: arhiv)

Afera zadnjega odpisa 29 milijonov evrov dolga družini Janković, dobiva nove razsežnosti. Marjan Šarec je javno namigoval, da je to skladno z zakonom, za katerega naj bi leta 2013 glasovali vsi in da on “kao” nima nič s tem. Nekdanji poslanec in nekdanji minister za notranje zadeve dr. Vinko Gorenak pa je Šarca danes postavil na laž.

Spremembe zakona je sprejela vlada pod vodstvom takratne Šarčeve strankarske kolegice Alenke Bratušek, leta 2013, v SDS so temu nasprotovali.

Nove razsežnosti pa dobivajo tudi ostale Jankovićeve “rabote”. Na Twitterju se je namreč oglasil znani mizar, ki je razkril, kako je Jankovićevim pred leti delal vrata v hiši v Grosupljem, plačila ni dobil, nato mu je sin Jure to plačal – “z Mercatorjevimi boni”. Bilo je približno leta 2004.

O tem, da so Jankovići vsi po vrsti uporabljali tudi Mercatorjeve plačilne kartice, je bilo razkrito že pred časom. Med njimi je bila tudi zdaj že nekdanja snaha Vesna. Nasploh pa so Jankovići začeli že dolgo let pred tem bogateti z Mercatorjem in graditvijo trgovskih centrov za Mercator prek Electe, podjetja v njihovi lasti.

Dr. Vinko Gorenak: “Zakon, ki je omogočil odpis 29 milijonov evrov, je bil sprejet leta 2013, v času vlade Alenke Bratušek. V SDS smo zakonu nasprotovali.”

Spomnimo. Alenka Bratušek je bila članica Pozitivne Slovenije, katere predsednik je bil Zoran Janković, viden predstavnik pa tudi Marjan Šarec, ki je bil tudi predsednik kamniškega odbora PS.

Zoran Janković in Marjan Šarec, prijatelja od vedno. Tako je Janković pred leti prišel v Kamnik podpreti “svojega” Šarca, ki je tam vodil občinski odbor pozneje propadle Pozitivne Slovenije.

C. R.