Izjava dneva: “Če doslej niste verjeli … potem vas najbrž tole prepriča”

(vir: Twitter)

“Če doslej niste verjeli, da isti mehanizem – globoka država stoji tako za Jenullom kot za Stevanovićem, potem vas najbrž tole le prepriča.”

Komentar predsednika vlade Janeza Janša ob objavi Zorana Stevanovića oz. domnevno njegove Resni.ce glede zadnjih dogodkov okrog stranke DeSUS.

Svet stranke DeSUS je na včerajšnji seji odrekel podporo Janševi vladi, toda kot pravijo viri, se je vse zgodilo šele pod točko Razno. Po pismu, ki ga je zbranim prebral predsednik Ljubo Jasnič. Tako je danes na svojem portalu zapisal novinar Bojan Požar.

Globoki državi naklonjeni mediji pa so dramatično poročali, da je “Svet DeSUS odrekel podporo vladi”. Kot bi bil po včerajšnji seji stranke konec te vlade.

Dr. Vinko Gorenak, državni sekretar v kabinetu predsednika vlade, je ob tem zapisal:

“Veste, kaj se je pa res zgodilo? NIČ. Vse je torej tako, kot je bilo včeraj. Verjetno je situacija v koaliciji nekoliko boljša.”

Dodajmo, da vsi znaki res vodijo k temu, da tudi za Stevanovićem stoji globoka država. Da so se spravili na DeSUS, pa ni naključje. Na strahovito nesramen in brutalen način, kot ga v Sloveniji še ni bilo, DeSUS prevzema Stranka Alenke Bratušek (SAB).

Vse več je znakov, da tudi njo podpirajo strici iz ozadja, globoka država, nekdanja Udba, kakorkoli že to imenujemo. Bratuškova in Zoran Stevanović (oba izpod Šmarjetne gore) pa naj bi bila tudi precej povezana, poročajo nekateri.

Tako pa grozijo za današnji popoldanski (neprijavljeni) shod. Policija je sporočila, da je pripravljena, nekatera območja v Ljubljani bodo ponovno zagrajena, vse skupaj bo pod video nadzorom.

C. R.