Novo mesto: V sredo začetek prenove Seidlove ceste

Novo mesto, Seidlova cesta (vir: MO NM)

V sredo, 25. septembra 2024, se bo začela prenova odseka Seidlove ceste med križiščem s Cankarjevo ulico in Plavo laguno, kjer bo potekala rekonstrukcija cestišča, urejali bodo površine za pešce in kolesarje, preurejeno bo tudi avtobusno postajališče.

Mestna občina Novo mesto bo za dalj časa pričakovano investicijo na mestni vpadnici, kjer bo do maja 2025 vzpostavljena delna zapora, namenila 1,15 milijona evrov.

Ob prenovi bodo na 600-metrskem odseku na obeh straneh cestišča vzpostavili površine za pešce in kolesarje, predvidena pa je tudi zamenjava cestne razsvetljave ter ureditev odvodnjavanja cestišča in komunalne infrastrukture.

Na območju križišča Seidlove ceste in Koštialove ulice, kjer v okviru sodnih postopkov še poteka urejanje premoženjsko-pravnih zadev, bo za varnost šolarjev poskrbljeno tudi s prenovljenim avtobusnim postajališčem.

Za izvedbo rekonstrukcije bo na Seidlovi cesti vzpostavljena večmesečna delna zapora, moten pa bo tudi promet na Cankarjevi in Koštialovi ulici. Ob začetnih in zaključnih delih bosta med dvema vikendoma izvedeni kratkotrajni popolni zapori, prva bo potekala predvidoma v oktobru 2024, druga pa v aprilu 2025.

M. D.