Nespregledano: Dva glavna operativca “samo da ni Janša” pristala na Požareport

Peter Merše (zgoraj) in Rok Čakš (spodaj). (vir: X)

“Potem ko so na Domovini razredčili kadre generalnega sekretarja Roberta Ilca iz operacije “samo da ni Janša”, ki je sicer uspešno rezala podporo stranki Nova Slovenija, sta 2 glavna operativca te akcije Merše in Čakš pristala na #Požareport. Očitno se s PR dogaja nekaj podobnega kot z Mladino leta 1989.”

Tako se je Janez Janša, predsednik SDS, odzval na objavo Bojana Požarja na omrežju X, da se 1. septembra dosedanjim stalnim kolumnistom portala Požareport (PR) pridružuje še Rok Čakš, bivši urednik Domovine.

Peter Merše pa je tudi že njihov sodelavec in je doslej že potrdil, da ga večkrat rado zanese k paradigmi “samo da ni Janša”.

Eden od odzivov na Janševo objavo na omrežju X je med drugim tudi, da je treba Meršetu in Čakšu “dati možnost”. Vendar pa se je Janša odzval tudi na to in zapisal: “Seveda. Kot da njuna paradigma proti SDS in samo da ni Janša nima nikjer možnosti za objavljanje. Zgolj 95 % medijskega prostora jim je premalo.”

Spomnimo. Za Roberta Ilca iz NSi velja, da je tisti, ki dejansko obvladuje vse predsednike stranke NSi. Njegova politika pa se doslej ni ravno izkazala v dobrobit tako NSi kot slovensko desnico.

Objava na X. Peter Merše je na fotografiji drugi, Rok Čakš, ki se je moral posloviti od vodenja Domovine, pa je pod njim.

M. D.