Nesreča na dolenjski avtocesti: Povzročiteljica in potnica huje telesno poškodovani

Fotografija je simbolična. (vir: FB)

Včeraj, okoli 7.30, se je dolenjski avtocesti med Ivančno Gorico in Bičem v smeri Novega mesta zgodila prometna nesreča, v kateri so bili udeleženi vozniki treh osebnih in tovornega vozila.

Avtocesta je bila nekaj časa zaprta za ves promet, nato je stekel izmenično.

Po do sedaj zbranih obvestilih policije je do prometne nesreče prišlo, ker voznica osebnega vozila ni vozila po sredini voznega pasu in je zapeljala desno čez odstavni pas na travnato površino, kjer se je vozilo večkrat prevrnilo.

Vozilo je nato zaneslo nazaj na vozni pas avtoceste, kjer je vanj trčil še voznik tovornega vozila. Slednji se je da bi preprečil trčenje umikal in trčil še v dve osebni vozili na prehitevalne pasu.

Pri tem sta se povzročiteljica in potnica v njenem vozilu huje telesno poškodovali, še en potnik pa lažje. Z reševalnim vozilom so bili odpeljani v UKC Ljubljana, njihovo življenje pa po do sedaj znanih podatkih ni ogroženo.

Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo, so sporočili s PU Ljubljana.

M. D.