Rusi iz Kurska množično bežijo v notranjost države (video)

Potem ko so ukrajinske sile vdrle v rusko obmejno regijo Kursk in prodrle več kot 10 kilometrov globoko na rusko ozemlje, so začeli prebivalci omenjene regije panično bežati v notranjost Rusije. Na cestah je tako mogoče opaziti kilometrske kolone vozil, ki bežijo iz regije.

 

Beg prebivalstva prikazujejo številni posnetki. Med njimi tudi tale.

Ukrajinska vojska medtem nadaljuje operacije v regiji Kursk, kamor je vdrla v torek, včeraj ponoči pa je začela tudi obsežne napade z droni na več drugih ruskih regij. V Lipecku, ki je skoraj 300 kilometrov oddaljen od rusko-ukrajinske meje, so ukrajinske sile uničile skladišča streliva, pri čemer je po poročanju ruskih medijev izbruhnil požar.

Opozorilo pred zračnimi napadi so včeraj sprožili tudi v regijah Kursk, Brjansk, Belgorod in Voronež ter na polotoku Krim.

Obrambno ministrstvo je medtem sporočilo, da v Kursk pošilja dodatne enote, ki so opremljene z večcevnimi raketnimi izstrelki BM-21 Grad, topovi, tanki ter težkimi tovornjaki Ural in Kamaz, da bi okrepili obrambo v regiji.

Ukrajina medtem prevzema vse več ozemlja v regiji Kursk. Nekateri pravijo, da bi lahko bil čas, da Ukrajina tam organizira ljudski referendum, na katerem bi ljudi vprašali o prihodnjem statusu regije.

A. V.