5. protivladni shod upokojencev in državljanov Slovenije

Vseslovenski protestni shod upokojencev, Ljubljana (vir: arhiv)

Jutri, 31. maja, bo v Ljubljani potekal že 5. protivladni shod upokojencev in državljanov Slovenije. Protivladni shod organizira iniciativa Glas upokojencev Slovenije oz. Inštitut 1. oktober, katerega predstavnik je Pavel Rupar.

Rupar je v enem od intervjujev pred dnevi dejal: “Edina pot, ki še ostane, je, da dvignemo glas, gremo na ulice in zahtevamo pravice. Ljudje so ta denar, ki je v pokojninski blagajni, zaslužili, to ni neka miloščina ali darilo. To ljudem pripada.”

Rupar je še objavil, da bosta dve protestni skupini. Prva se zbere pred RTV Slovenija, druga pred državnim zborom. Ob 15. uri bosta obe hkrati šli po ulicah in skupaj po Bleiweisovi nazaj na Trg republike.

 

Organizatorji vabijo, da udeleženci s seboj prinesejo slovenske zastave, pa tudi kilogram soli, stresli jo bodo pred vrata parlamenta, da “vladajoči vidijo, kaj jim manjka v glavah”.

Spomnimo. Upokojenci, invalidi, vojni veterani in vsi starejši od 65 let imajo pravico do brezplačnega prevoza v javnem potniškem prometu (vlak, avtobus, mestni avtobus). Za to je potrebna izkaznica, ki jo vsak od navedenih lahko pridobi na prodajnih mestih (za vozovnice vlada ali avtobusa).

Dovolilnica za brezplačen prevoz v javnem potniškem prometu velja 12 mesecev, po preteku je treba dovolnilnico (izkaznico) obnoviti, kar se spet stori na prodajnih mestih vozovnic za potniški promet.

Potek poti po središču Ljubljane:

M. D.