Žužemberk: V Dolgi vasi bodo kmalu zabrneli gradbeni stroji

Podpis pogodbe (vir: Občina Žužemberk, foto: Darko Pucelj)

V Dolgi vasi v Žužemberku, na desnem bregu reke Krke, bodo kmalu zabrneli gradbeni stroji, ki bodo začeli s prenovo 470-metrskega odseka ceste, ki je zdaj v zelo slabem stanju.

Žužemberški župan Jože Papež je namreč podpisal pogodbo z izvajalcem del, ljubljanskim podjetjem Proadria, v vrednosti skoraj 250.000 evrov (s pripadajočim davkom), kar bo občina pokrila iz lastnih proračunskih sredstev.

Izvajalec del mora naložbo končati do sredine oktobra. Poleg prenove cestišča bodo na tem odseku prenovili tudi vodovod, uredili odtok padavinske vode, uredili kanalizacijo in hišne priključke. Za večjo varnost bodo zgradili pločnik in uredili javno razsvetljavo. Podizvajalec Proadrie je podjetje Gostgrad iz Žužemberka.

Gre namreč za ulico, ki je zelo prometna in v zelo slabem stanju. Župan je ob tem povedal:

“Z razširitvijo in izgradnjo pločnikov ter postavitvijo javne razsvetljave bomo bistveno izboljšali prometno varnost predvsem otrok, ki tam iz bližnje Stranske vasi hodijo v šolo, in drugih pešcev ter kakovost bivanja bližnjih stanovalcev. Še posebej pa me veseli, da je zdaj prvič na javnem razpisu za takšen projekt izbran domači izvajalec del.”

C. R.