Žuniči: 14. dan odprtih vrat Krajinskega parka Kolpa

Kulturni spomenik Šokčev dvor Žuniči (vir: arhiv)

Danes poteka že 14. dan odprtih vrat Krajinskega parka Kolpa, prireditev bo danes popoldne, v Šokčevem dvoru v Žuničih pri Adlešičih. V kulturnem programu bo nastopila vsestranska umetnica Zvezdana Novaković – ZveN.

Vrata bodo odprta danes med 14. in 18. uro.

Prireditev, na kateri se bomo lahko spoznali z delom upravljavca zavarovanega območja narave in ponudniki iz tega okolja, bo potekala v skladu s predpisi o omejevanju širjenja epidemije covid19.

Prireditelji so v vabilu zapisali, da bodo zelo veseli srečanja s prijatelji Krajinskega parka Kolpa.

Poskrbeli bodo, da nas sočasno na prireditvenem prostoru ne bo več kot 50 in da bomo pazili na ustrezno varnostno razdaljo in uporabili zaščitna sredstva, kot so zaščitne obrazne maske, razkužilo za roke in podobno.

Vodena predstavitev zavarovanega območja Krajinski park Kolpa ter info centra in muzeja na prostem – Šokčev dvor Žuniči bo sicer ob 15. uri.

Na vrtu se bodo predstavili rokodelci, (ekološki) kmetje, čebelarji in drugi ponudniki rokodelskih ter prehrambnih pridelkov in izdelkov, ob prireditvenem prostoru se bodo pasle avtohtone pasme domačih živali.

Kulturni program z umetnico Zvezdano Novaković se prične ob 16.30 uri.

V okviru predstavitve projekta  ZAKLADI BELE KRAJINE bo predstavljena spletna stran www.belokranjski-izdelki.si, premična oprema za prodajo izdelkov lokalnih ponudnikov na tržnicah in prireditvah ter e-kolesa.

Projekt sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj (ESRR).

M. D.