Zunanja ministrica Tanja Fajon lagala

(vir: Zajem zaslona)

Tanja Fajon, predsednica stranke SD in trenutna ministrica za zunanje zadeve, je v času včerajšnje razprave v državnem zboru lagala. Poslanci so obravnavali resolucijo, s katero bi Slovenija Rusijo označila kot državo, ki podpira terorizem.

Fajonova, ki več kot očitno podpira Vladimirja Putina in njegov režim, je v razpravi dejala, da je podobno temo sredi decembra lani obravnaval tudi romunski parlament in resolucijo zavrnil.

Predlog slovenske resolucije so v državni zbor vložili poslanci SDS, ki so navedbo Fajonove tudi preverili. In ugotovili, da se je Tanja Fajon zlagala.

V SDS so se o tem, kdaj je romunski parlament obravnaval in zavrnil resolucijo, pozanimali na romunskem zunanjem ministrstvu in dobili odgovor, da “nikoli”. Na to je včeraj na seji Fajonovo opozoril tudi janez Janša in od nje terjal, naj pojasni, zakaj je trdila nekaj, česar ni bilo. Fajonova tega ni naredila, vprašali so jo trikrat, Janez Janša jo je nato vprašal, ali bo zaradi laži odstopila? Odgovora seveda tudi tokrat ni bilo.

M. D.