Znani zmagovalci tekmovanja Naj krof Slovenije 2024!

Tretje uvrščeni naj krof 2024, Janja Lapuh (Vir: Srednja šola za gostinstvo in turizem - Novo mesto)

V torej je v organizaciji Turistično gostinske zbornice Slovenije že četrto leto zapored potekal izbor za Naj krof Slovenije 2024. Zmagovalec v kategoriji Naj klasični krof Slovenije 2024 in Naj inovativni krof Slovenije 2024 je letos isti: BIC (Biotehniški izobraževalni center) Ljubljana, smer slaščičarstvo.

Tričlanska strokovna komisija je zbirala med več kot 30 krofi ter ponovno imela zahtevno delo, saj so bili številni krofi ne le lepi, temveč narejeni z veliko domišljije.

Zmagovalci posameznih kategorij so:

Naj klasični krof Slovenije 2024
Prvo mesto:  BIC Ljubljana, smer slaščičarstvo
Drugo mesto:    Kavarna in slaščičarna Marelica, Romana Oset s.p., Celje
Tretje mesto:    Srednja šola za gostinstvo in turizem Novo mesto (dijakinja Janja Lapuh)

Naj inovativni krof Slovenije 2024
Prvo mesto: BIC Ljubljana, smer slaščičarstvo (slivovo polnilo in meringa piva in suhega cvetja)
Drugo mesto:    Istrabenz Turizem (citrusova krema z meringo melise in belo čokolado)
Tretje mesto:    Atlantida Rogaška (integralna moka z jabolčnim polnilom in praženimi lešniki)

Strokovna komisija je bila v sestavi:

  • Tomaž Vozelj, predsednik Društva kuharjev in slaščičarjev Slovenije, mednarodni ocenjevalec WACS
  • Alenka Kodele, priznana slaščičarska mojstrica, predavateljica na BIC Ljubljana in
  • Urška Strnad, vodja gostinstva Gostinsko podjetje Trojane

Med inovativnimi krofi so ponovno največ pozornosti komisije vzbudili krofi z različnimi polnili, npr. pomarančo, korenjem, ingverjem, kurkumo, bučo, bobom, slano karamelo, pivsko meringo, posušeno vrtnico, jurko, tartufato ipd.

Pri ocenjevanju so sicer upoštevali izgled in splošni vtis izdelka, pravilno obdelavo testa, stopnjo cvrtja, polnilo in okus.

Dogodek je podprla tudi Slovenska turistična organizacija. Vir: TGZS

Grmska dijakinja JANJA LAPUH obiskuje 3. letnik programa SLAŠČIČAR

Vir:  TGZS in (20+) SSGT

M. D.