Znani novi podatki o okužbah

Včeraj je bilo opravljenih 4457 testiranj na novi koronavirus in potrjenih 1084 okužb. Delež je 24,32-odstoten, kar pomeni, da je bila okužba potrjena pri manj kot vsakem četrtem testiranju. Delež okužb med opravljenimi testi se znižuje.

Zelo pomembni pa so podatki o številu bolnih v bolnišnicah.

V bolnišnicah je bilo 1171 obolelih (28 več kot dan prej), od tega 196 na intenzivni negi (9 več), 127 na respiratorju (3 manj). V bolnišnice so včeraj sprejeli 151 bolnih (dan prej 89) in odpustili 104 osebe. Umrlo je 27 ljudi, od tega 18 v bolnišnicah in 9 v domovih za starejše občane.

V Splošni bolnišnici Novo mesto je 85 bolnih (9 več), od tega 15 v intenzivni negi (1 več), 8 na respiratorju. Sprejeli so 18 bolnih, odpustili 7, umrle so 3 osebe.

Iz bolnišnice so danes sporočili, da imajo za COVID bolnike na voljo 90 postelj, od tega 16 na intenzivnem oddelku. Zaenkrat jim v bolnišnici pomagajo tri upokojene medicinske sestre in trije študentje višjega letnika Zdravstvene fakultete. Še vedno pa k sodelovanju vabijo študente višjih letnikov Zdravstvene fakultete, medicinske sestre, ki so se upokojile zadnje dve leti in tudi prostovoljce.

Tudi med zaposlenimi so okužbe še vedno prisotne, trenutno imajo okuženih in v karanteni okoli 80 zaposlenih.

Primerjava po dnevih v tednu pokaže, da je bilo včeraj 8 odstotkov manj okužb kot prejšnji ponedeljek.

Vir: covid-19.sledilnik

Natančnejši podatki bodo znani v teku dneva.

M. D.